Kõigi terviseradade kuu raames toimuvate treeningute kavaga saab tutvuda Eesti Terviseradade Facebooki lehel ja kodulehel www.terviserajad.ee. Treeningule saab end registreerida Facebookis, aga võib ka lihtsalt kohale tulla.

Pikaajalise suusaharrastaja Taivo Kitsingu sõnul on liikumise ja spordi nautimisel oluline osa targal treeningul ja õigel tehnikal. „Juhendatud treeningud terviseradadel annavad tervisesportlastele võimaluse omandada teadmisi ja oskusi treeningu põhitõdedest ja spordialade tehnikast ning selle abil jõuda kiiremini ka oma tegevuse nautimiseni. See omakorda suurendab tõenäosust, et inimene jätkab regulaarse liikumisharrastusega tegelemist,“ selgitas Kitsing. „Kutsun kõiki, nii aktiivseid liikujaid kui ka liikumisharrastusega alles tutvust sobitavaid inimesi terviseradadele liikuma,“ lisas ta.

Kogu kuu vältel jagatakse terviseradadel “Rajavallutaja klubikaarte”, mida võib nimetada ka aastaseks tasuta treeningpaketiks terviseradadel. Siis ei pea muretsema, et rahakotis või taskus pole ühegi spordiklubi liikmekaarti. ”Vabariigi terviseks!” kulmineerub 24. veebruaril, kui kõik on oodatud üle Eesti terviseradadele liikuma, et teha ühiselt mitu ringi ümber maakera. Liikumiskilomeetrite arvestus toimub reaalajas internetis, kirja saab ennast panna Terviseradade kodulehel ja liituda väljakutsega Endomondos.

Hetkel on Eestis üle saja terviseraja, kus saab suusatada, joosta, käia, rattaga sõita ja jõutreeningut teha, mõnedes kohtades ka discgolfi mängida või uisutada. Meelepärase sportliku tegevuse leiab igaüks. Terviseradade kasutamine on tasuta ning ka aega pole vaja broneerida – tuleb lihtsalt kohale tulla. Liikuda saab vastavalt soovile üksi, sõprade, pereliikmete või isegi viisaka koeraga. Kõik terviseradade kuust osavõtjad on lahkesti palutud lisama oma sotsiaalmeediapostitustele hashtagid #terviserajad ja #terveeestieest