Kuigi rahastamissüsteemi jätkusuutmatus on olnud teada üle kümne aasta, ei ole tehtud ühtki poliitilist otsust selle muutmiseks.

Valitsus peaks eelkõige muret tundma inimeste arstiabita jäämise, mitte eelarve tasakaalu pärast. Kuna ravikindlustuse tuludest ei piisa vananeva elanikkonna kasvavateks tervishoiukuludeks, siis on haigekassal seaduslik õigus kasutada inimeste raviarvete tasumiseks ka varem kogutud raha. Peaministri ja rahandusministri süüdistused haigekassa juhtkonna aadressil on küünilised ja ebaõiglased – eriti uudiste valguses, mis kõnelevad rahandusministeeriumi enda valearvestustest riigieelarve koostamisel ja puudujääkide katmisest haigekassa reservidega.

Tervishoiutöötajad ei pea õigeks haigetelt lisaraha võtmist visiiditasude tõstmise ja tasuliste teenuste lisamisega, mis halvendab oluliselt vähemkindlustatud inimeste ravivõimalusi.

Erameditsiinile panustamine muudaks arstiabi kokkuvõttes kallimaks ja kättesaadavaks vaid rikkamale osale ühiskonnast, hambaraviga on see juba ära proovitud. Selleks, et Eesti tervishoiu rahastamine jõuaks Euroopa keskmisele tasemele, tuleb suurendada valitsussektori kulusid.
Kutsume Eesti inimesi väärtustama oma tervist ja edastama valijatena seda sõnumit ka poliitikutele: tervis on kallis.