Hulgakesi koos olles levis nakkus kiiresti ja juba järgmistel päevadel hospitaliseeriti piirkonna haiglatesse kokku 22 noorsportlast. Peamisteks sümptomiteks olid oksendamine ja kõhulahtisus.

Õnneks väga kergesti leviv ja organismi põhjalikult raputav Norwalk lahkub kiiresti, mis tähendab, et lapsed on paranenud ja jõudsid pärast haiglaravi veel ka veidi trenni teha.

Noroviirused ehk Norwalk-viirused on rühm viirusi, mis põhjustavad inimestel gastroenteriiti, mis on tuntud ka talvise oksendamistõvena, mida rahvas nimetab vääralt ka kõhugripiks.

Noroviirushaiguse sümptomid on iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus ja kõhuvalu. Mõnikord võib olla väike palavik, külmavärinad, peavalu, lihastevalud ning üldine väsimustunne.

Haigus algab järsult ja nakatunud isik tunneb ennast väga haigena. Haigus on tavaliselt lühikese kestvusega, 24 – 48 tundi. Oksendamine esineb lastel sagedamini kui täiskasvanutel.

Noroviirushaigus ei ole tavaliselt raske kuluga, kuigi inimene võib tunda end väga haigena ja oksendada korduvalt. Haigestunud paranevad ühe-kahe päeva jooksul ning pikaajalisi tervisehäireid ei teki.

Haiguse ennetamiseks tuleb pesta tihti käsi, eriti pärast tualeti kasutamist ja mähkmete vahetamist ning enne toidu valmistamist ja söömist.

Enne söömist tuleb pesta puu- ja aedvili. Saastunud pinnad tuleb puhastada ja desinfitseerida, kasutades kloorisisaldavat puhastusvahendit.

Viirusega saastunud riided ja voodipesu tuleb pesta kuuma veega, WC pott ja selle ümbrus tuleb hoida puhtana.

Noroviirusega nakatunud isikud ei tohi valmistada toitu haigusnähtude esinemise ajal kuni kolm päeva pärast haigusest paranemist.