Lisaks kassidele ja koertele said ELS-i kaudu veterinaarset abi 6 merisiga, 5 deegut, 3 kajakat, 2 nugist, 2 ogahiirt, küülik, vares, siil, kilpkonn ja toonekurg.

ELS nõustas poole aastaga eraisikuid ja ametkondi ning lahendas seltsile saabunud juhtumeid ühtekokku 1 742 korral, mis teeb keskmiselt 10 juhtumit päevas. Juhtumite lahendamiseks koostas ELS ametkondadele nagu Veterinaar- ja Toiduamet, politsei, kohalikud omavalitused ja teised 42 pöördumist ja avaldust.

Abivajavate loomadega seotud ravikulud ja veterinaarsete protseduuride tasud maksti suures ulatuses tänu Eesti Loomakaitse Seltsile laekunud rahalistele annetustele ning Swedbanki annetuskeskkonna ja Põllumajandusministeeriumi toel. ELSi infoliini hallatakse annetuste toel.

Lisaks loomade veterinaarkulude tasumisele ja hädajuhtumite lahendamisele tegeleb Eesti Loomakaitse Selts igapäevaselt ka loomade väärkohtlemise ennetamisega, sh loomade heaolu põhimõtete levitamisega elanikkonna hulgas, loomakaitsealaste koolitustega ning loomakaitsealases järelevalves ja õigusloomes osalemisega.

"2014. aasta esimeses pooles on olnud koostöö Eesti Loomakaitse Seltsi jaoks üks olulisi märksõnu: oleme loonud kasulikke kontakte ja leidnud kaasamõtlejaid erinevate ametkondade ja ettevõtete seas, ehkki suur osa tööst on veel ees, et ühiskonnas rohkem loomasõbralikke muutusi esile kutsuda,“ selgitas seltsi tegevjuht Henry Vürst ning lisas: „Võrdselt hädajuhtumite lahendamisele oleme pannud jätkuvalt rõhku ka ennetustööle, oleme korraldanud erinevaid teavituskampaaniad ja viinud läbi üle-Eestilisi heategevusprojekte, millega on kaasa tulnud positiivselt suur hulk inimesi.“

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.