Fotodel on jäädvustatud Kihnu ja Manija auväärsesse ikka jõudnud naiste elu ja rikkalik kultuuripärand. „Piltidel on näha ainult Kihnu naisi ja ma usun, et just naised on need, kes sellel väikesel saarel ajalugu teevad ning kes seda erilist traditsiooni hoiavad. Loodan, et tänastel Kihnu tüdrukutel on visadust seda kultuurilugu jätkata, et ka 50 aasta pärast saaksid tulevased Riigikogu liikmed osa sellest erilisest maailmast, mis siin Riigikogus välja pandud fotodel täna näha on,“ rääkis Ergma.

Norra suursaadik Lise Kleven Grevstad märkis, et oma aastase Eestis viibimise jooksul on ta märganud, et eestlased ja norrakad mõtlevad ja tegutsevad paljuski sarnaselt, mis on hea alus suurepäraseks koostööks. Suursaadiku sõnul leiavad nii Eesti kui Norra poliitikud, riigiametnikud, aga ka ärimehed ruttu ühise keele ja üksteisemõistmise. „Anne Helene Gjelstad on aga Eestis saavutanud hoopis kõrgema usaldustaseme. Temale on avanenud maailm, mida väga vähestel õnnestub näha,“ ütles Grevstad.

Fotograaf ise lisas, et Kihnu teema on olnud tema südameprojekt. Ta tänas kõiki, kes talle oma südame ja uksed selle projekti elluviimiseks on avanud. Viimasel kolmel aastal jäädvustatud fotonäitus on hingeminev ja värvikas lähivaade Kihnu ja Manija eakatest naistest, kes traditsioone au sees hoides kannavad vanade kommete kohaselt endiselt rahvarõivaid ja annavad järeltulevatele põlvedele edasi oma käsitööoskusi.

Meeleolu loomisele aitasid kaasa Kihnu naiste pillimäng ja tants.

Fotonäitus jääb avatuks 15. detsembrini.