Direktor kriitikaga ei nõustunud.

“Jutt raha taskusse panemisest on naeruväärne ja pahatahtlik,” lausus direktor Valdur Rindkere. “Raha laekub otse minu pangakontole.”

Palgalõhe põhjuseks pole koolijuhi sõnul mitte tema üleliia suur palk, vaid see, et teised töötajad saavad palka palju vähem. Näiteks teenib õppealajuhataja Helmi Rindkere kõigest 1600 eurot kuus, õpetajate palk aga on veelgi väiksem.

Eriti suure palgalõhe avastasid revidendid siis, kui nad võrdlesid direktori palka garderoobitädi omaga.

“Meil pidi süda seisma jääma, kui nägime, et vaene Vilhelmiine peab igas kuus läbi ajama ainult kolmesaja euroga,” lausus revisjonikomisjoni esimees. “Me poleks iial uskunud, et kooli palgalõhe nii suur on.”
Lisaks selgitas uurimine välja, et tegemist ei ole soolise palgalõhega. Kui oled õpetaja, siis ole sa meessoost või naissoost, üle 600 euro sa Kanakülas palka ei saa.

Direktor mõistis olukorra tõsidust ning kaotas palgalõhe juba sama päeva õhtuks.

“Kõigepealt lasime lahti garderoobitädi, sest nii väikse palgaga inimest pole mõtet tööl pidada,” lausus direktor. “Ka õpetajad peavad endale uue töö leidma, sest raha palga tõstmiseks lihtsalt ei ole.”
Viimase käiguna tõstis direktor nii enda kui ka õppealajuhataja palga 3000 eurole kuus.

“Kui paljud juhid kurdavad, et palgalõhet pole võimalik kaotada, siis meie tegime vaid paar väikest sammu ning saime palgaasjad korda. Väärikad inimesed saavad meil väärika töö eest väärikat palka. Palgalõhe on Kanaküla koolis eilne päev.”

SERGEI KRAANA
Kanaküla Teataja sisekorrespondent