Isadepäevaks valmistasid Päikesekiired üllatuskingid ja kaardid isadele, mardipäevaks tegid omale maskid ja kadripäeval käisid ise lasteaiamajas kadrijooksu tegemas ja õnne jagamas, väisasid ka raamatukogu. Täname vanemaid vahvate kaasapandud kadririiete eest. Kadrid said ilusad.

Kadripäeval üllatasid rõõmsad Päikesekiirtest Kadrid suuremaid ja siis asusid Rannakarbid teele. Kaasas seekord kadrititt kadriema kaitsvas süles ja kadrihani kadriisa tugevas haardes. Esimene peatus oli köögis, siis Päikesekiiri rõõmustama ning edasi raamatukokku Ülle-tädile esinema. Seejärel soojemad riided peale ja koolmajja. Mängud-tantsud esitatud, mõistatused küsitud, õnnistasid pererahvast kadrititt oma pissiga ja hani oma nokaga.

Päikesekiired tänavad Karl Otto isa, kes libedusetõrjevahendit tõi, et tunneksime end turvalisemalt seal, kus pole pikka liugu vaja teha. Sama rühma õpetajad tänavad ka Simo ema – jõuluüllatuse eest ja üleüldse kõiki vanemaid, kes meid hea sõna ja asjaga jõuluaegu meeles pidasid.

Täname tublisid lapsevanemaid aktiivse osavõtu eest jõuluaegsel heategevuslikul käsitööpäeval. Eriti täname Anni-Marii õde Teelet, kes oli nõus meid õpetama tulema. Lasteaed teenis 240 EEKi ja raha on jõuluks üle kantud Tallinna Loomaaiale.

Päikesekiired tulid lasteaia Piparkoogi peopäeval oma taignarullide ja vormidega, neid oli väga hea koos Rannakarpide oma- Uulu Lasteaia tegemised detsembris dega omavahel uurida/võrrelda enne kui teoks läks. Kokk aitas küpsetada, ise kaunistasime ja sõime ka. Kõige lõpuks saime vanemate lastega jälle kokku, et näha ja näidata, millised piprakoogid välja tulid. Õnneks meil oli veel, mida näidata ja suhu pista. Meel ja kõht said rõõmsaks.

Bussitäis Päikesekiiri ja Rannakarpe käis teatris, 21. detsembril „Timbulimbu ja talv” vaatamas. Oli meeliköitev elamus.

Kõik lapsed on muutunud vaiksemaks, silmis paistab ootusärevus. Jõululuuletuste- näidendite õppimine käis täie hooga. Päikesekiirte jõulupidu tuli tuisune, see oli külmapoiste ja lumehelveste päralt. Külmapoisid külmetasid ja „tegid” lund ja helbed muudkui heljusid ja heljusid ning vaat mis sai, lisaks Timbulimbule on kõik kohad lund täis – ikka sahkadele tööd. Kel tööd, sel leiba, kel leiba, sel hea on olla.

Rannakarbi lapsed esitasid oma jõulupeol näidendi „Jõuluõhtu metsas”. Lapsed olid jõuluvanale esitamiseks pikad luuletused selgeks õppinud. Tavaliselt röövib haigus enne pidu kõik lapsed koju, voodisse. Sellel aastal oli Rannakarpidest haige vaid üks laps. Jõuluvanalt paki said ka meie laste õedvennad, et pidu saaks jätkuda kodus ühiselt.

Täname Varletoni päkapikke rühmadesse toodud toredate jõulukingituste eest!

Lapsed, aga otsivadleiavad päkapike jälgi ja kingitusi ning päkapikud näevad ainult häid ja sõbralikke lapsi.

Meie lasteaia pere soovib, et kõigil tuleks aasta 2011 veel parem kui eelmine!