Jõgeva Linnavolikogu ja Jõgeva Linnavalitsuse üleskutse linna ettevõtetele, asutustele ja eraisikutele on heisata sel päeval kõikjal linnas leinalipud, näidates nii oma viimset lugupidamist meie linna ja laiema üldsuse jaoks olulisele inimesele. Olgem siis väärikad, näitamaks oma austust pooles vardas või leinalindiga lippu heisates!

Väike ülevaade ja nõuanded matusetalitusest osavõtjatele ja samal ajal Jõgeva linnas toimetavatele inimestele.

Matusele autoga saabujate parimaks parkimiseks on suletud liiklus Sauna tänava lõigul Rohu ja Aia tänava vahel. 10 esimest parklakohta on broneeritud nimeliselt, ülejäänud kohtadele korraldab parkimist nii kultuurikeskuse taga kui Sauna tänaval politseiametnik. Parkimiskeeld on Kesk tänava raudteepoolsel teeserval. Sinna on lubatud parkida kõigi lahkunu omaste autod.

Tund enne leinatalituse algust, kella 11.00 - 12.00 on võimalik kõigil Jõgeva Kultuurikeskuses lahkunuga hüvasti jätta. Kell 12.00 - 13.30 toimub jumalateenistus. Pärast seda alustab sark Hea Linna Vaimu juurest liikumist koos omaste autodega Jõgeva linnas. Auring algab Hea Linna Vaimu kivi juurest , tehes peatuse Jõgeva Linnavalitsuse esisel platsil ja liigub Suur tn - Piiri rist - Puiestee tn - Kesk tn. Ants Paju kodumaja ees peatust tehes liituvad matuserongkäiguga kõik Põltsamaale sõitjad, kes on parklatest auringi ajal liikunud rivistatud kolonni raudteega paralleelselt olevale Kesk tänavale - suunaga viadukti poole. Liikumist korraldavad politseiametnikud.

Linnast lahkub rongkäik mööda Kesk tänavat ja Jõgeva - Mustvee maanteed Tartu - Rakvere maanteele, sealt edasi Jõgeva -Põltsamaa maanteele.

Jõgeva linn langetab leinas pea!