Aastas korra õpetajate päeva puhul kutsub Jõgeva linnavalitsus kultuurikeskusesse õpetajad, et neid tunnustada tehtud töö eest. Kõik mäletavad mõnda head õpetajat ning selle põhjal saab arvata, et häid õpetajaid jagub Jõgevale ja tervesse Eestisse. Head õpetajad on sellised õpetajad, keda tunnustatakse täna, homme ja ka tulevikus, sest tõeline tänu tuleb neile õpilastelt aastaid hiljem. See on see rõõm, millest õpetaja leiab motivatsiooni ja tahet kõigi olude kiuste olla hea õpetaja.

Jõgeva linna aasta õpetajateks 2011 valiti Jõgeva gümnaasiumi õpetaja Maimu Valdmann, Jõgeva kunstikooli õpetaja Elita Järvela ja lasteaia Rohutirts õpetaja Tiia Veski, kes on andnud aastate jooksul oma panuse õpilaste arengusse. Paljudel meist on nimetatud õpetajatega oma seos ja lugu. Antud panus on hindamatu väärtusega.

Hea meel on siinkohal tõdeda, et meil siin Jõgeval jätkub häid ja väga häid õpetajaid. Alles hiljuti tunnustati haridus- ja teadusministri ja Jõgeva maavanema poolt aasta õpetaja tiitliga Jõgeva gümnaasiumi õpetaja Anneli Jäme. Ta arvestab iga õpilasega ning kasutab õpetamisel võtteid, mis vastavad laste tasemele ja eale. Tulemuslik ja järjepidev töö on tema õpilastele toonud mitmeid väga häid olümpiaadi- ja uurimistööde tulemusi.

Maakonna huviharidusõpetajaks nimetati Anne Nurmik, kes on loonud Jõgeva kunstikooli ja juhtinud seda 15 aastat. Tema positiivne suhtumine, edumeelsus ja loomingulisus on viinud koostöös oma kollektiiviga paljud Jõgeva noored uude mõttemaailma.

Miks need õpetajad nii tegutsevad. Sest nad on haritud ja paigas väärtushinnangutega inimesed, kes soovivad, et nende õpilastest sirguvad samaväärsed ja veelgi huvitavamad isiksused - nii nüüd kui ka tulevikus.

Jätkugu teil südamesoojust ja rõõmu nii enda jaoks kui ka lähedastele!

Palju õnne õpetajate päeva puhul!