Tutvustaks veidi ka raamatukoguprogrammi RIKSWEB, mis on programmi veebilahendus. Selle abil saab teha otsinguid raamatukogu fondis olevast kirjandusest, saada teavikust lühiülevaade ning näha, kas sind huvitav teavik on raamatukogus olemas, on see riiulis või laenutatud. Samuti näeb infot ajakirjade-ajalehtede kohta. Nüüd saab Kõrgessaare Raamatukogu poolt antud lugejavöötkoodi ning salasõnaga RIKSWEBi logida ja vaadata kõiki endaga seotud andmeid kogus nagu laenutused, laenutuste ajalugu, märkused, viivised, samuti saab reserveerida oma nimele sind huvitav raamat (maksimum 2 raamatut) ja pikendada 2 korda laenutatud teavikut (30 päeva), kui ei ole ületatud laenutustähtaega. Raamatukogus saab lühikese õpetuse ja midagi keerulist ei ole

Selle aasta 1.veebruarist hakkas Kõrgessaare Raamatukogu arvestama viivist tagastamata teavikute eest alates 61-st päevast (kuid mitte rohkem. kui 0,06€ iga viivitatud päeva eest ühe teaviku kohta). Kujutan ette, kuidas niigi korralikud lugejad paanikasse satuvad, aga pole põhjust. Kahe kuu jooksul on piisavalt aega ,et laenutust pikendada telefonil 469-3380 või saata e-kiri pielberg@hot.ee ning nüüd lisaks RIKSWEBi teenuste kasutamise võimalus. Laste eest vastutavad vanemad ja poleks paha vahel küsida-vaadata, et ega mõni raamatukogu raamat pole liiga kauaks koju ununenud, eriti kohustuslik kirjandus. Ei maksa karta, et kauaks kätte jäänud ja ei julge tuua - meil on iga tagasitoodud raamatu üle ainult hea meel. Kellele ei sobi raamatukogu lahtioleku ajad, leiame kindlasti sobiva lahenduse. Kui Mare on majas, saab alati raamatuid ära anda.

Ootame ikka oma lugejaid ja rõõmustame uute tulijate üle ning vaatamata kohustuslikele ja valiknimekirjadele leiab igaüks ka omale sobiva raamatu (ajakirja, ajalehe).