2. Otsustasime, et teha tuleb uus linna arengukava aastani 2020. Kehtiv arengukava koostati ligi kümme aastat tagasi ja see pole enam aktuaalne, kuigi seda kaasajastatakse igal aastal.

Lõime arengukava koostamiseks peatöörühma ja teemagrupid, kuhu kuuluvad nii spetsialistid kui volikogu ja linnavalitsuse esindajad. Kui eeltöö on tehtud ja Viljandi linna järgmiste aastate areng, vajadused ja võimalused koos eesmärkide saavutamiseks koostatud tegevuskava ja plaanide rahastamisvõimalustega jõuab avalikule arutelule, ootame loomulikult ka elanikke aktiivset kaasa rääkima.

3. Kevad on tulemas ja Viljandit uudistama tulnud turiste on vanalinnas järjest rohkem näha.

Turismivaldkonnas on kevadel eriline tähelepanu koolilastel, kellele avalike suhete ja turismiameti, turismiinfokeskuse, Kondase keskuse, Pärimusmuusika aida, Viljandi muuseumi ja Bonifatiuse gildi inimesed on koos välja töötanud kevadise retke paketi Viljandis.

Ka eeloleval suvel näitavad noorgiidid huvilistele vanalinna ja meie vaatamisväärsusi. Vajalik on, et Viljandi külastajad jääksid siia kauemaks, ega peatuks siin vaid läbisõidul olles. Just seepärast tehakse ettevalmistusi, et laiendada linna tähtsate turismiobjektide külastamise võimalusi.

Turismiettevõtjate küsitluse tulemused annavad parema ettekujutuse tegelikkusest ja selles vallas edasiliikumise võimalustest.

Viljandi järve ääres valminud mänguväljakule lisaks rajatakse Paala järve äärde ja Valuoja orgu tänavu veel üks mängukoht erinevas eas lastele.

Ettevõtjatel on mõtteid, kuidas Viljandi järve äärset ala väärtustada, samuti ei ole unustatud Valuoja orgu minihansa rajamise ideed.