Kolmes eri vanuserühmas selgitati välja kuus parimat, kes pääsevad edasi Saaremaa Laululind 2012 konkursile, mis ootab tublisid laululapsi ees 12. mail Tornimäe rahvamajas. Nagu eespool mainitud, pääsevad lõppkontserdi parimad Laulukarussellile. Kokku osales 47 laululast, 5-7aastaste vanuserühmas 19 laululast, 8-10aastaste vanuserühmas 12 laulusõpra ning 11-13aastaste vanuserühmas 16 noort lauljat. Osalesid pea kõik Kuressaare lasteasutused: Ida-Niidu lasteaed, Tuulte Roosi lasteaed, Ristiku lasteaed, Pargi lasteaed, Kuressaare Rohu lasteaed, ELA Kõige suurem Sõber, Kuressaare Muusikakool, Kuressaare Vanalinna Kool, Kuressaare Gümnaasium, Saaremaa Ühisgümnaasium ja KG Huvikool Inspira.

Žüriisse kuulusid oma ala tegijad, kes oskasid hinnata nii laulu- kui ka esinemisoskust: Kärla lasteaia muusikaõpetaja ja Kärla muusikakooli õpetaja Ülle Vallaste, muusikaõpetaja Malle Stint, Kuressaare Linnateatri direktor Piret Rauk ja SÜG-i 11. klassi õpilane Sandra Kahu, kes saavutas sel aastal üleriigilisel noorte solistide konkursil grand prix, lisaks teab ta täpselt, mis ühte Laulukarusellile jõudvat laululindu ees ootab, sest ta on ise seal 2008. aastal osalenud. Žüriisse kuulus veel Silver Saluri, kellel lasus žürii esimehe vastutav roll.

5-7aastaste võistluskontserdi parimad:

I Oliver Lepik, juhendaja Helle Rand Huvikool Inspira

II Lisette Lemba, juhendaja Malle Veske Ristiku lasteaed

III Mia Maria Muul, juhendaja Evelin Kask Pargi lasteaed

IV Senta Koplimäe, juhendaja Marvi Tamm Rohu lasteaed

V Ron Torn, juhendaja Helle Rand Huvikool Inspira

VI Georg Paomees juhendaja Pilvi Karu Huvikool Inspira

Välja anti 2 eripreemiat: Victoria Remmelg - toreda kostüümi ja julge esituse eest; Karmo Nuut - tubli laulu esituse eest.

Noorimas vanuserühmas oli võitja kindlalt selge. Järgmiste tublide laste puhul hakkasid juba mängima laulu valik, esitamise julgus ja puhtalt lauldud laul ning žürii töögi muutus raskemaks. Eks see esinemine ole ju niisugune, et kui laul endale väga meeldib ja seda on mõnus laulda, siis unustad justkui publiku ära, kuid teinekord on laul keeruline ja sõnum ei ole lapsele täpselt arusaadav, siis võtabki ebakindlus võimust.

8-10aastaste võistluskontserdi parimad:

I Vootele Mets, juhendaja Riina Laanes SÜG

II-III Paula Aarnis juhendaja Marika Aarnis SÜG

II-III Anna Lee Schiff juhendaja Helle Rand KG

IV Martin Vesberg, juhendaja Riina Laanes SÜG

V Teele Saar, juhendaja Malle Veske Kuressaare Vanalinna Kool

VI Markus Talp, juhendaja Malle Veske Kuressaare Vanalinna Kool

Eripreemia sai Maru Varavin, juhendajad Mari Ausmees ja Anni Väli. Selles vanuserühmas pälvis esikoht silmapaistva ja üksmeelse ülekaalu kõigi kohtunike silmis. Teise kuni kuuenda koha vahel oli juba tihedam rebimine.

11-13aastaste võistluskontserdi parimad:

I Karret Sepp, juhendaja Malle Veske Kuressaare Vanalinna Kool

II-III Johanna Rasu, juhendajad Pilvi Karu Huvikool Inspira

II-III Kristo Kaasik, juhendaja Kairit Sepp Kuressaare Muusikakool

IV Kateriine Püüa, juhendaja Pilvi Karu Huvikool Inspira

V Laura Lisell Jalakas juhendaja Pilvi Karu SÜG

VI Sten-Erik Liiv, juhendaja Laine Lehto KG

Eripreemiad läksid seekord kolmele laululapsele, kes punktitabelis jäid 0,5 punktiga järgmistele kohtadele. Žürii märkis, et kui oleks nende võimuses, siis saadaksid nad kõik 9 laululast edasi Saaremaa Laululinnu 12. mail toimuvale konkursile. Eripreemiad said Merilyn Tenno, Elina Adamson ja Alo Benno. Vanemas vanuseastmes oli ühtlaselt hea tase, kuid Karret Sepp oli kindlalt kõikide žürii liikmete lemmik. Selles vanuseastmes oli hindamine päris keeruline, sest kõik lauljad said ühtlaselt häid hindeid. Žürii avaldas põhjendatult lootust, et nendest noortest lauljatest kuuleme veel edaspidigi.

Suur tänu juhendajatele: Piret Tomson, Esti Koppel, Marvi Tamm, Meeli Reek, Kairit Sepp, Evelin Kask, Helle Rand, Pilvi Karu, Veikko Lehto, Siret Liiv, Mari Ausmees, Riina Laanes, Anni Väli, Marika Aarnis, Eldin Lember, Malle Veske, Laine Lehto, Matis Männa.

Üritusele panid õla alla OÜ Kaseoru Koli- ja kontorikaubad, K-Cordisk OÜ Ferrumi lillepood Öis, Tiimari Baltic AS, OÜ Fomar ehk Karli Foto, Kuressaare Turismiinfokeskus ja Saaremaa Keskraamatukogu.

Kõiki osalejaid tänades

Kuressaare Laululinnu 2012 korraldajad:
Kuressaare Vanalinna Kool ja Kuressaare Kultuurivara