Kõnelustel veterinaar- ja toiduametiga selgus, et saunas suitsutatud liha on võimalik tunnustada edasimüümiseks vaid juhul, kui liha suitsutatakse ainult suitsutamiseks kasutatavas saunas.

Sellest tingimusest tulenevalt valmibki Mooska talu hoovil üksnes lihasuitsutamiseks mõeldud saun. Sellel on sarikad juba peal, alates sügisest loodab pererahvas hakata sauna sisse töötama.

Veeroja sõnul saab ametlikke tellimusi hakata vastu võtma järgmisel kevadel. “Loodetavasti saame hakata suitsuliha müüma kohalikele majutus- ning toitlustusettevõtetele,” arvab ta. Lisaks sellele on olemas eelkokkulepped ka mitme Eesti toitu pakkuva restoraniga Tallinnas ja Tartus.

“Huvi ehtsa saunas suitsuta­tud liha vastu põhineb nostal­gial – paljudel on suit­susauna või saunasuitsulihaga oma mälestused,” räägib Veeroja. Enamasti soovitaksegi liha kas ühe korra osta, proovida või oma külalistele erilistel puhkudel pakkuda.

“Muidugi on Mooskal oma suitsulihasõltlaste kogukond, kes poest suitsuliha enam osta ei soovigi,” lisab perenaine.

Ta täpsustab, et kuigi saun valmib alles sügiseks, saab lihasuitsutamise töötubades osaleda ka praegu: “Järgmine töötuba toimub 3. augustil “Haanimaa suidsusannanädäli” raames.”