Üritusel viibinud valla vallavanem väljendas poolehoidu noorte nö alt tulevale initsiatiivile, öeldes, et ainult nii saabki noortele just neid tegevusi vallas kavandada, mis neile päriselt huvi pakuvad. „Noorte elu ja maailm on tänapäeval nii kiires muutmises, et nende enda osaluse ja abita on vallajuhtidel raske sellega sammu pidada. Jätkugu teil ainult tahet ja ettevõtmist selle asjaga edasi tegeleda ja käivitada süsteem, mis ei jääks ühekordseks ürituseks," julgustas Andres Laisk.

Et Saue valla Noortekogu ka päriselt loodud saaks, peab aktiivgrupp nüüd teadmised-oskused mobiliseerima ja ette valmistama paki pabereid - kogu valimiskord ja tegutsemise alused, kui need on „pärisvolikogu" poolt heaks kiidetud, saab asi ametliku värvingu. Aga enne veel, kui ametlike paberite ports valmib, otsustasid osalejad, et kohalikus elus saab kaasa lööma hakata kasvõi kohe. Kevad-suvi toovad kaasa mitmeid üritusi, kus noored nii osalejate kui korraldajatena kaasa saaksid lüüa. Näiteks vabatahtlikke organiseerijad oleks vaja nii 23. juunil toimuval Harju Maakaitsepäeval, kui ka suvealguse rattateke korraldamisel (lisainfo kaija.velmet@sauevald.ee).

Teine Saue valla Noorte mõttekoda saab toimuma reedel - 12. aprillil kell 18 Saue valla Kultuurikeskuses. Tunnike tehakse tõsist tööd ja siis on võimalik nautida improteatri etendust. Jooksva infoga saab olla kursis Facebookis loodud spetsiaalse Saue Valla noored lehekülje abil.