Karlssoni äri sai alguse sellest, et üks sõber soovis üht tema farmis elavat küülikut rentida. Naine oli mõttega kohe nõus.

"Rentimine on tore, sest enne lõplikku sidumist saavad inimesed loomaga koos elamist proovida. Mõnikord peetakse plaani rentida küülik kolmeks nädalaks või kuuks, kuid tuuakse ta tagasi juba paari päeva pärast, sest ilmselt kaotasid lapsed huvi."

Rendiküülikud on saadaval erinevateks ajaperioodideks, ühest päevast kuni terve suveni. Tavaliselt võetakse nad rendikoju kolmeks nädalaks. Gangvide farm oma teenusele suurt reklaami ei tee, kuid teised samalaadset teenust pakkuvad farmid üle kogu Rootsi kuulutavad päris agaralt.

Färnsa 4H Ranch Norrtäljes näiteks küsib küüliku eest päevatasu 70 rootsi krooni, kuutasu on 900 rootsi krooni. Mõnedel farmidel ja loomapoodidel, kes seda teenust pakuvad, on koguni ootejärjekorrad.

Kui lapsed eelistavad rendiloomadena küülikud, siis pensonärid hoopis kanu.

"Ilmselt meenutavad kanad vanematale inimestele lapsepõlve," arvab Karlsson. "Gotlandil ei saa mitmetes kohtades loomataudide pärast küülikuid pidada, siis võetaksegi kanad või pardid."

Kristina Karlsson sõnul on rõõmu rohkem, kui võtta hoopis tibud. "Nad on kogu aeg liikvel ja toimetamas, küülikud ainult istuvad ühe koha peal ja söövad."