Maalehe ja RMK ühisel seeneretkel orienteerusid nii mõnedki seenelised kiiresti pohladele ümber, teised aga tuhnisid samblast välja vähemalt pajatäie kukeseeni.

Bioloog Tõnu Ploompuu sõnul on ikalduse põhjuseks põuaselt kuiv august. Nüüd on vihma küll juba sadanud, kuid kasvama on jõudnud hakata peamiselt väikesed seened. “Suurematel läheb aega kaks või kolm nädalat,” ei kustutanud Ploompuu seenehuviliste lootusi siiski täiesti.

Rohkem on tänavu lootust seeni leida soometsades, kus on olnud niiskem, ja vastupidi – kuivadelt küngastelt, kus seened on väiksema veevajadusega kohandunud.

Kuidas läks Maalehe ja RMK retkedega seenele sõitnud ligi 150 huvilisel Kõrvemaal, Võrumaal ja Pärnumaal, saab vaadata Maalehe kodulehel pildigaleriidest.

Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, kes ise käis kaasas Pärnumaa seenelistega, ütles, et huvilisi oli rohkem, kui bussidesse mahtus, ning edaspidi on mõte taolisi seeneretki veelgi teha.

“Miks mitte minna avastama meil üsna vähe tuntud kevadseeni,” heitis Eilart plaanidele pisut valgust. Sel korral aitasid seenelisi oma teadmistega Tõnu Ploompuu, Teele Jairus, Külli Kalamees-Pani, Vello Liiv, Merike Palginõmm ja Veiko Kastanje.