„Igapäeva tegemistes kaitseme põllumeeste huve ja seisukohti ning soovime neid selgitada eelkõige riigieelarve ja turukorralduse küsimustes. Need on valdkonnad, kus riik peaks väga hoolega jälgima, et ei rikutaks konkurentsireegleid ning Eesti tootjad ei jääks võrreldes teiste riikide kolleegidega oluliselt halvemasse olukorda,“ tõdes keskliidu tegevjuht Vahur Tõnissoo.

Järjest olulisemaks muutub liidu töös ka rahvusvaheline suhtlemine, seda eelkõige Euroopa Liidu suunal. Põllumeeste Keskliit kuulub üleeuroopalisse põllumajandustootjate liitu (COPA). Liidu esin­dajad on nimetatud tosinasse COPA/COGECA töögruppi ja seitsmesse Euroopa Komisjoni juures asuvasse nõuandvasse komiteesse.

Lisaks Juhan Särgavale esinevad konverentsil ettekannetega maaeluminister Urmas Kruuse, kes räägib Eesti põllumajanduse väljakutsetest praegu ja tulevikus ning keskkonnaminister Marko Pomerants, kes tõdeb, et põllumajandus ja looduskeskkond on oma tegemistes tihedalt põimunud. Riigikogu maaelukomisjoni esimees Ivari Padar räägib põllumajandusest riigikogus. Kommunikatsioonispetsialist Raul Rebase ettekanne käsitleb avaliku arvamuse kujunemist ja selle taustal poliitiliste otsuste tegemist.

Eesti Põllumeeste Keskliit loodi 1990. aastal, selle liikmeteks on maakondlikud organisatsioonid ja erinevate põllumajan­dusharude üleriigilised ühendused.