Külastatakse Jaagomäe talu, kus lisaks seakasvatusele ja Aafrika seakatku tõrjumisele käsitletakse ka köögiviljakasvatust.

"Leedus jõudis seakatk kodusigadeni 2014. aastal ning kohe väga ägedalt - sealses uusimas ja suurimas seafarmis tuli hukata ligi 20 000 siga. Möödunud aastal olid neil katkujuhtumid aga ainult väikestes farmides," selgitas maaelukomisjoni esimees.

Nopri talus tutvustatakse lõunanaabritele piimafarmi ja talumeiereid, mis neile väga suurt huvi pakub.

"Näitame küll kahte n-ö eliittalu, kuid räägime ausalt ikkagi kogu põllumajandussektorist ja raskustest, mis meil on," selgitas Ivari Padar.

Ühiselt otsitakse lahendusi, kuidas aidata põllumajandustootjatel madalseisust välja tulla ja kuidas luua maaelu arendamiseks soodsamad tingimused.

Leedu delegatsioonile on Eesti külaskäik jätkuks nende Läti visiidile.

Maaelukomisjoni esimees Ivari Padari sõnul otsustati koostööd Leedu seimi sõsarkomisjoniga tihendada käesoleva aasta alguses toimunud messil Grüne Woche.

„Leedu ja Läti kolleegid on meie lähimad koostööpartnerid ning arutame põllumajanduse ja maaelu probleeme nii omavahel kui ka ELi tasemel,“ ütles Padar. „Varasemalt oleme koos saavutanud häid tulemusi nii ELi ühise põllumajanduspoliitika ressursside jagamise kui ka tingimuste vallas.“