31.08.2016, 13:30
MEREKULTUURIAASTA VIDEO: Augustikuu kala on parajalt rasvane lest
Kalamees Hanno Kask käis augustis Tallinnas Merivälja muulil lesta püüdmas. Tema sõnul on seda lapikut kala kõige parem püüda just suve viimasel kuul, mil lest on end kõige priskemaks ja rasvasemaks söönud.
FOTO:
Kuna lesta püüdmine on puhas käsitöö (võrguga või õngega), leidub seda vääriskala ka meie poelettidel suhteliselt väheses koguses. Sportliku lestapüügi meka on Nõva rand, kuhu võib augustikuu õhtuks koguneda nii suur hulk kalureid, et hiljem tulijad ei leia omale kohtagi.
Eesti turul on saada ka Poolast ja Leedust imporditud lesta, mis aga jäävad meie kohalikele Eesti vete kaladele nii mõõdult kui rasvasuselt tugevasti alla. Lest sobib ideaalselt praadimiseks ja suitsutamiseks. Aga ka fileerimiseks ja maitsvate kalaroogade valmistamiseks.
Allikas: Merekultuur.ee