RETSEPT | Imelihtne munavaba keefiritainaga rabarberikook, mis maitseb kui vanaema tehtud
(7)Selle koogi küpsetamisega saab hakkama igaüks. Oluline on vaid kõik koostisosad täpselt mõõta ja kaaluda ning tainast mitte liiga palju segada.
Õli või sulatatud või tuleb segada keefiriga. Järgmisena segatakse teises kausis omavahel kõik kuivained: kartulitärklis, suhkur, sooda, kaneel ja kardemon seejärel lisatakse see keefirisegule ning segatakse näiteks puulusikaga võimalikult väheste kiirete liigutustega ühtlaseks. Kui tainas väga paks tundub, võib lisada veel natuke keefiri.
Taigen kallatakse küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ja puistatakse ühtlaselt peale rabarberid ning suhkur. Küpsetage koheselt 200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kook on omandanud kauni kulde värvi ja sinna torgatud puutikk jääb puhtaks.
NB! Soodat sisaldavat tainast ei saa seisma jätta, vaid tuleb kohe ahju panna, vastasel juhul kook enam ei kerki.
Serveerida võib nii vanillikastme kui ka jäätisega või natutida lihtsalt niisama.