Keefiritainga rabarberikook

2,5 dl keefirit

25 g mahedamaitselist toiduõli või sulatatud võid

75 g suhkrut

150 g nisujahu

50 g kartulitärklist

0,5 tl söögisoodat

Maitse järgi kaneeli, kardemoni ja vanillisuhkrut

Koogi peale raputage 200 g tükeldatud rabarberit ja 50 g fariinsuhkrut või mõnda teist tumedamat suhkrut.

Õli või sulatatud või tuleb segada keefiriga. Järgmisena segatakse teises kausis omavahel kõik kuivained: kartulitärklis, suhkur, sooda, kaneel ja kardemon seejärel lisatakse see keefirisegule ning segatakse näiteks puulusikaga võimalikult väheste kiirete liigutustega ühtlaseks. Kui tainas väga paks tundub, võib lisada veel natuke keefiri.

Taigen kallatakse küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ja puistatakse ühtlaselt peale rabarberid ning suhkur. Küpsetage koheselt 200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kook on omandanud kauni kulde värvi ja sinna torgatud puutikk jääb puhtaks.

NB! Soodat sisaldavat tainast ei saa seisma jätta, vaid tuleb kohe ahju panna, vastasel juhul kook enam ei kerki.

Serveerida võib nii vanillikastme kui ka jäätisega või natutida lihtsalt niisama.