Järjest pikenevatel pilvitutel öödel langeb õhutemperatuur sisemaal 0...+6 kraadini ning maapinna lähedal kollitab öökülm. Päevased termomeetrinäidud pürivad päev-päevalt järjest kõrgemale – kui reedel on sooja 13–16, siis pühapäeval 15–18 kraadi. Idakaarest puhuv tuul on vaikne ja öötundidel tekib paiguti nähtavust varjutav udu. Reedeöine uduloor ei taha enne keskpäevagi hajuda.

ILM AASTA TAGASI

8. septembril 2021 kõikus õhutemperatuur 18,5 (Kunda) ja 12,3 kraadi (Narva) vahel. Maksimaalseks tuule kiiruseks mõõdeti Kihnus 16,1 m/s. Vihma sadas Türil 1,1 mm.

Uus nädala algab kõrgrõhuvööndis kuivalt, kuid pilvi jagub igasse päeva. Kesknädalal on mitmele poole oodata vihma, sest Norra merelt liigub üle Nordkapi madalrõhuala, mille lõunaserv ühes paksu pilvemassiivi ja sajuga ulatub Eestisse. Seni tasasena püsinud tuul pöördub edelasse ja tugevneb märgatavalt. Kui esmaspäeva öösel on veel paiguti öökülmaohtu, siis järgmised ööd on juba soojemad. Päevasooja tuleb 15–18, kesknädalal paksu pilveteki ja sajupilvede all paiguti 13 kraadi.