Sellel aastal viidi südamenädala raames lastele läbi pallipäev. Läbi projekti hankisime liikumistegevuste tarbeks palju ilusaid, erksavärvilisi palle. Lastele olid erinevad tegevused: hüppamine hüppepallidega, täpsusvisked pallikorvi, pallide veeretamise mängud. Tegevuse läbimise eest sai iga laps pallikaardile templi, õhupalli ja südamekleepsu.. Emad said koju väikese pallimängu meelespea, et terve südame nimel kogu pere lustlikus liikumises hoida.

9. mail oli meie lasteaial võimalik osa võtta õppepäevast Aegviidu looduskeskuses. Lapsed uudistasid väljapanekuid, milline on erinevate loomade karvkate ja luustik ning milliseid jälgi keegi lumele teeb. Hiljem toimus väike matk metsa, sai teha lõket, millel vorsti küpsetada.

Kevadel käivitas Alpina projekti "Lihtne värvida - lihtne aidata", mille eesmärgiks on suunata tähelepanu Eesti lasteaedade olukorrale ja näidata, et koostegemisega on võimalik ka rasketel aegadel head teha. Projekti raames korrastatakse vähemalt 10 lasteaeda üle Eesti. Pidasime omavalitsuse juhtide ja hoolekoguga nõu ja otsustasime esitada taotluse tasuta värvide saamiseks. 9. mail kuulutas SIA Caparol Baltica Eesti välja konkursi võitjad - 50 lasteaia hulgast valiti ka meie lasteaed välja. Plaanis on värvida mõlema rühma ruumid ja kapid, lasteaia peasissekäigu koridor ning saal. Tööd peavad valmima 31. augustiks 2011.a. Projektis peetakse oluliseks kogukonna kaasamist: hoolekogu liikmed - lapsevanemad, kohalik omavalitsus, ettevõtjad jt. Kõik on oodatud abistama!

11. mail käisid meie ja Viisu Lasteaia selle aasta lõpetajad ekskursioonil Paide linnas. See on aastaid kestnud traditsioon, kus lapsed külastavad Järvamaa muuseumi ja Vallitorni. Eelmisel aastal jäi väljasõit Vallitorni remondi tõttu ära, aga sellel aastal oli Järvamaa sümbol, uue Ajakeskuse nime all toimivana, palju põnevam kui kunagi varem.

19. mail külastas lasteaeda meie maskoti Helliku autor Gunta Randla. Kunstnikul oli kaasas huvitav käpiknukk, millega ta kohe kõigi laste südamed võitis. Gunta Randla on aastaid töötanud televisiooni lasteetenduste nukkude kujundaja ja valmistajana. Hetkel on tal palju tegemist seoses uue aabitsa reklaamiga, mille tarbeks ta on meisterdanud poissnuku Jaagupi. Kuna Gunta on töötanud laste huvikeskuses laste kunstiringi juhendajana, leidis ta lastega kohe ühiseid tegemisi ja kiiresti leidsime ta juba lastega joonistamas. Kahju, et tutvumisvisiit nii lühikeseks jäi, aga loodame teda sügisel lasteaia sünnipäeva paiku taas lasteaias kohata. Lapsed kinkisid külalisele kaasa karbitäie omakasvatatud astritaimi.

19. mail võtsime osa Lasteaedade III-st Laulu- ja Tantsupeost.

Mai lõpus jagub tegemisi peaaegu igaks päevaks.

27. mail lõpetas lasteaia 46. lend. Sellel sügisel alustavad kooliteed Marthen Neeme Pahk, Janno Vaba, Mathias Heinla ja Hanna Liisi Valdas.

Lapsed on kooliks ettevalmistanud lasteaia õpetajad Anne Alberg ja Anne Nõlvak, neid toetas rühma õpetaja abi Tiiu Koll.

28. mail võtab meie lasteaia tantsurühm osa Järvamaa Laulu- ja tantsupeost, mis sedakorda toimub Aravete Kangrumäel.

29. mail esinevad lasteaia lapsed Roosna-Alliku kevadlaadal.

30. mail kell 17.15 kutsub MTÜ Koeru Jalgpalli treener Ivar Nagla kõiki lasteaia jalgpalli treeningu lapsi koos isadega mini väljakule, et koos pidada hooaja lõpu võistlus. Kõik ülejäänud lapsed ja lapsevanemad on oodatud kaasa elama.

31. mail sõidame koos Viisu Lasteaia lastega kevadekskursioonile Rakvere Linnusesse.

6. juunist jäävad osad lapsed ja lasteaia töötajad suvepuhkusele, sellest päevast muutub lasteaed ka suveperioodiks üherühmaliseks. 27. juuni - 17. juuli on lasteaed lastele päris suletud. 18. juulist on avatud lühendatud tööajaga 07.45 - 17.15 rühm ainult töölkäivate vanemate lastele.

29. augustist on avatud jälle mõlemad rühmad ja 1. septembrist algab õppetöö.

Soovime lapsevanematele ja kõigile koostöö partneritele päiksepaistelist suve ja ootame kõiki appi värvimistalgutele.