Kahjuks on Luunja lauluväljaku ja pargi pinnas aastakümnetega lootusetult ebatasaseks muutunud, mistõttu selle põhjaliku renoveerimiseta ei ole edaspidi suurte sündmuste korraldamine enam ohutu. Aastatega on külmad tõstnud maapinnale suuremaid kive ja tekitanud kogu lauluväljaku pinnasel hulgaliselt kriitilisi ebatasasusi. Nii juhtuski, mis juhtuma pidi ja sel suvel toimus pargis kaks äärmiselt ohtlikku kukkumist, mis lõppesid kiirabi sekkumisega. Need õnnetused olid tingitud just pinnase ebatasasustest. Üks neist kukkumistest lõpetas Luunja vallale kuulsust toonud Urmas Raagi selleaastase võistlushooaja. Urmas pole siiani kukkumisest taastunud ja "tänu" suvisele õnnetusele ei saanud ta osaleda selle aasta Maailmakarika etappidel.

Loodetavasti leiavad Luunja rahva- ja võimuesindajad, et 32 aastat peetud traditsioonide jätkamiseks võiks panustada ja otsida võimalusi Luunja pargi korrastamiseks. Arusaadavalt on see mahukas töö, mille läbiviimiseks peaks leidma vahendeid väljastpoolt valla eelarvet. Kuid uskuge, neid vahendeid on soovi ja pealehakkamise korral väljastpoolt valla eelarvet võimalik leida. Peaasi, et otsustajad mõistaksid, et inimesed vajavad suvesündmust kuhu tulla kvaliteetselt aega veetma ja Luunja vajab, et selline suvesündmus mööduks väärikalt ja turvaliselt.

Luunja Ratsakeskus aga lõpetab selle aasta tegemised-toimetamised 17.detsembril toimuva "Luunja Jõulud 2011" nimelise spordisündmusega. Ühtlasi lõpetab "Luunja Jõulud" Eesti Ratsaspordi Liidu kalenderplaaniliste võistluste aasta. Oodata on, et taaskord tulevad Luunjasse sportlased üle kogu Eesti. Kuna Luunja Ratsakeskuses on publikule loodud suurepärased pealtvaatamistingimused, on ka sel korral oodata selliste külaliste saabumist, kes pole otseselt seotud hobuse omamise- ega ratsutamisega. Lihtsalt tore on laupäevasel päeval soojas kohvikus koogi ja kohviga maiustades samal ajal vaadata, kuidas ratsutajad maneezis pingutavad.

Luunja Ratsakeskus, MTÜ Tartumaa Ratsaspordiklubi, MTÜ Sporditeenindus, MTÜ Luunja Ratsaspordi Sõprade Selts ja Talliteenuste OÜ tänavad Luunja valda, AS Palmako, AS Grüne Fee, AS Helia Puit ja AS Tartu Mill kollektiive meeldiva koostöö ja abi eest!