Alustasime 1992. aastal nii, nagu sel ajal fi rmadega alustati: kogu töö tehti kahekesi, töötunde lugemata, talupidamise ja koduste toimetuste kõrvalt. Ei olnud siis õiget ettekujutust, mis ees ootab.

Müüsime autoosasid, mööbliriiet, pliiatseid, nätsukomme. 1993. aasta märtsis rentisime kontoriruumiks toakese Karksi-Nuia praeguses perearstikeskuses, võtsime tööle esimesed kaks töötajat ja lattu jõudis esimene lutikoorem - lutid, lutipudelid, närimisrõngad, imikute padjad, termosega lutipudelid. Meie esimesed kliendid olid apteegid. Väga edukalt müüsime laatadel, sest igasugusest kaubast oli puudus ja kõik, mis piiri tagant tuli, tundus hea, ihaldusväärne ja kvaliteetne.

1994. ja 1995. aastal lisandusid uued kaubagrupid - kirja- ja koolikaubad, pakkepaber ja -paelad ning majapidamiskaubad. Tublisti täienes ka apteekidele pakutav: lutikaubale lisandusid imikute mähkmed, hügieenisidemed, kondoomid, ortopeedilised padjad. Täiesti uueks tooteks meie turul kujunesid ravipesu ja -sukad, mille müüki apteekides suhtusid tol ajal väga ettevaatlikult nii apteekrid kui ka arstid. Praegu on just see meie kõige suurema käibega kaubaartikkel.

1996. aasta lõpuks töötas firmas juba 20 inimest ja käive oli kasvanud algusaasta 179 000 kroonilt 13 miljonile. Kolisime kontoriruumid praegusesse asukohta, laiendasime ladu, rajasime müügiesinduse Tallinna, kaubaringidel sõitsid fi rma reklaamkirjadega kaubikud.

Uute tarnijate ja kaubagruppide leidmiseks oleme käinud rahvusvahelistel messidel Milanos, Frankfurdis, Bolognas, Peterburis jm, kohtunud tootjatega lähemalt ja kaugemalt. Oleme agaralt osa võtnud Eesti messidest, ikka selle eesmärgiga, et meie kliendid meid leiaksid.

Kõige suuremad käibenumbrid saavutasime aastatel 2007 ja 2008. Majanduslangus on käivet kärpinud, siiski on meie kõige tähtsamad tarnijad ja kaubamärgid alles ning kõige paremad kliendid endiselt tegutsemas.

Sortimendi laienemise tõttu jagasime müügipersonali mõne aasta eest kaheks - tervisegrupi klientideks on apteegid ja muud terviseasutused, kaubandusgrupi müügitöötajad tegelevad kaupluste ja kaubanduskettide teenindamisega. See muudatus on ennast igati õigustanud, jättes nii müügiesindajale kui ka kliendile võimaluse süvenenumaks tegelemiseks ja hajutanud koormust hooajamüükide perioodidel.

Ettevõtte kõige suurem vara on aga inimesed, kes meil aastate jooksul on töötanud. Paljud on tulnud, omandanud kogemusi, saanud koolitust ja läinud siis edasi, mitmed on jäänud pikkadeks aastateks. Kõige staažikam töötaja Heli Jõgiaas tähistas detsembris 17 aasta möödumist tööleasumisest. Pikki aastaid on tublit tööd teinud Maaja Puks, Aivi Vaher, Maarika Sibrits, Raivo Fomitšev, Ene Rohulaid, Marju Hunt, Maia Põder, Luule Soovik, Piret Karu, Kai Mikk, Riina Seegel, Eleri Pilk, Peeter Link, Merlin Gorjatško, Maidu Jõgiaas, Urmas Leppik, Ülle Rõigas, Rainis Saar, Vallen Pedaja jt. Väärt juriidilist nõu on alati andnud Ülo Seppa, oma ettevõtete esindajatena on meie kaupu vedanud autojuhid Jüri Kivistik ja Kalju Varik.

Et aga ainult töö inimesi kollektiiviks ei tee, oleme korraldanud mitmesuguseid üritusi. Traditsioonilised ja oodatud on jõulupeod ja suvepäevad. Lõbusatest ja andekatest tegelastest pole meil kunagi puudus olnud, seepärast on fi rmaüritused väga meeleolukad ja meeldejäävad.

17. detsembril tähistasime Karksi- Nuia kunagises restoranis ettevõtte 20. aastapäeva, kutsudes peole ka kõik need, kelle panus firma arengusse erinevatel aegadel oluline olnud. Meenutasime möödunut, lõbutsesime, oli tore ja südamlik õhtu. Oma osa õhtu õnnestumisele andis kindlasti nostalgiline restoranimiljöö, mis meenutas täpselt algusaastate hõngu.

Tänud ja tervitused kõigile, kes meie ettevõtmisi nende kahe aastakümne jooksul mistahes moel toetanud on.