Tänu spordiringi asutamisele jõudis Keilasse ka jalgpall. Mängima hakati männikus lagedal platsil. Maha märgiti väljak 80x60 meetrit. Suuremat väljakut ei olnud võimalik teha, selleski suuruses jäi plats künklikuks. Tööd tehti ühiskondlikus korras ja maha ei võetud ühtegi puud.

Keila jalgpallimeeskonna 1922. aastal peetud mängudest on selleaegses ajakirjanduses ilmunud mitmed kajastused. 12. septembri Päevalehes ilmus väike teade: „Pühapäeval peeti Ellamaal jalgpallivõistlust Keila spordiringi ja Ellamaa meeskonna vahel, mis lõppes esimese kasuks 12:2. Samal päeval peetud teine võistlus Keila ja Riisipere vahel andis tagajärjeks 1:1." (Pühapäev oli 10. september).

Esimesest jalgpallivõistlusest Keila männikus kirjutab ajaleht Kaja 1922. aasta 26. septembri numbris järgmist: „Jalgpall Keilas. 24. skp. peeti Keilas 2 jalgpallivõistlust kohalesõitnud Tallinna „Flora" B ja Keila alevi A ning „Flora" C ja Alevi B meeskondade vahel, tagajärjega esimene 3:0 ja teine 10:1 „Flora" kasuks.

Peale võistlust alustasid 3 sportlast jooksu rohkearvulise rahva saatel Keilast Tallinna, missugune maa, 27 versta, suure pori ja kättejõudnud pimeduse tõttu 3 tunni 17 min. kestel lõpetasid." Ajalehe Vaba Maa 17. oktoobri numbris on samuti ilmunud väike nupp Keilast: „15. skp. peeti Tallinna spordiseltsi „Visaduse" ja kohalise spordiringi vahel jalgpallivõistlust. Tagajärg 5:2 esimese kasuks."

Kuigi esimesed mängud Keilas ei olnud võõrustajale võidukad, sai jalgpall kiiresti populaarseks. Selle kinnituseks olgu üks selleaegne foto Harjumaa Muuseumist. Keilas mängimas käinud Flora meeskond seisab tagareas tumedates särkides, pikkades heledates pükstes seisab vahekohtunik Arnold Lamberg. 1. reas vasakult (lamavad) on Aleksander Miljan (kingsepp Uuelt tänavalt), väravavaht Karl Vasko (Keila spordiringi asutaja), Flora väravavaht ja Harald Särg (tema ja meeskonnakaaslase Johannese isa oli Keila pottseppmeister). 2. reas vasakult on Oskar Timm, raudteelane Saalmann, Piron, meeskonnakapten Vladimir Koltšin, vabariikliku kuulsusega maadleja August Grünberg (pärast eestistamist Raag), Julius Keller, riidevärvimisvabriku tööline Elterman, August Vederik (mängis Keilas jalgpalli veel 1940. aastal) ja Johannes Särg.