See lugu sündis Himmaste inimeste mõtetest ühel toredal perepäeval 23. septembril Himmaste külas. Sündmusest on olnud juttu nii televiisoris kui ka ajalehes. Kohaliku Omaalgatuse Programmi poolt rahastatud perepäeva korraldas Jakobi Kooli Selts koostöös Himmaste Algkooli lapsevanemate ja õpetajatega, Himmaste küla elanike ja paljude lahkete inimestega. 

Perekond Forsel Viljandimaalt kogu perega esinemas.

Perepäev oli pühendatud rahvamuusikale. Koolitunde imiteerivates õpitubades tutvustati kuulajatele Eesti rahvuslikke pille kannelt ja lõõtsa ning traditsioonilist regilaulu. Õpetajateks oma ala asjatundjad: Terje Puistaja Eesti Rahvapärimuse Koolist (regilaul), Toomas Ojasaar Võru Muusikakoolist (lõõts), perekond Forsel Viljandimaalt (kannel). Perekond Forsel on hea näide sellest, kuidas huvi kandle ja rahvalaulu vastu on pärandunud edasi vanematelt lastele.

Lisaks muusikale, said osalejad külastada leivaküpsetamise õpituba, kus Gitlin Kütt Himmaste külast tutvustas erinevaid võimalusi, kuidas tavalist leiba mitmesuguste lisanditega maitsvamaks ja huvitavamaks teha.

Perepäeva raames toimus loterii, auhindadeks kaunid käsitööesemed. Samuti oli kohapealt võimalik talveks soetada mõnus sall või müts. Loterii ja käsitöömüügi korraldas Seltsing Nobedad Näpud Himmaste külast. L

astel oli võimalus ka hobukaarikuga lõbusõitu teha ning Terje Puistaja juhtimisel ringmängu mängida.

Perepäeva lõpetas üllatuskülaline Ott Lepland. Eurovisiooni parimal meeshäälel on esinemisgraafik ülitihe ja seetõttu oli äärmiselt tore, et ta leidis aega Himmaste rahvast külastada. Koolilastel oli ka unikaalne võimalus Otiga lava jagada.

Perepäeva külastas peaaegu 200 inimest. Kohapeal oli üles seatud annetuskast Himmaste Algkooli laste heaks, et viia koolipere AHHAA keskusesse Tartusse teadust uudistama. Annetustena laekus umbes 250 eurot, mille abil lapsed peatselt oma unistuse täide saavad viia.

Täname Kohaliku Omaalgatuse Programmi perepäeva rahastamise eest, AS-i ALe Coq perepäeval pakutud limonaadide ja vee eest. Aitäh lahketele annetajatele ja samuti suur tänu kõikidele, kes nõu ja jõuga kaasa aitasid.