Internetikataloogi koostamiseks on Heiki Koovi sõnul kaks põhjust: 1. Paljud monumendid on tänaseks lihtsalt kivid, sammaldunud ja täiesti unustusse vajunud. Koos saame muuta nad elavaks.

2. Sarnaselt monumentidele on unustusse vajunud ka arhiivides, muuseumides, raamatukogudes ja ka erakogudes asuvad monumenditeemalised infomaterjalid. Miks mitte panna neid Internetti kõigile koduloohuvilistele vaatamiseks?

Internetis saab seni monumentide kohta kogutud materjaliga tutvuda aadressil www.monument.ee Kõigil on sellelt aadressilt võimalik uurida, milline materjal juba on monumentide kohta kogunenud.

Heiki Koov on suutnud nende aastatega koguda ulatusliku andmebaasi. Kindlasti on aga veel palju materjali: fotosid sammaste, kivide jne avamiselt, ka hiljem nende juures tehtud fotosid, ajaleheartikleid jms, mis pole Heiki Koovini veel jõudnud.

Kõigil on võimalik selle olulise varamu täienemisele kaasa aidata. Tutvuge monumentide e-kataloogiga ja vaadake oma kodused materjalid üle. Äkki on just teil olemas midagi sellist, mida kataloogi ühe või teise monumendi juurde lisada.