"Eriolümpia talimänge korraldatakse iga kahe aasta järel. Sportlikku mõõduvõtmist sinna pääsemiseks pole. Eestist Lõuna-Koreasse võistlema minna soovijaid oli aga märkimisväärselt palju. Nii komplekteeriti meie esindus loosi teel. Õnn naeratas Kiigemetsa koolile, kusjuures me kutsusime kaasa ka noored Porkuni koolist," ütles Kiigemetsa kooli direktor Urmas Paju, kes oli Eesti delegatsiooni juht eriolümpia talimängudel. Tema sõnul võistles Pyeongchangis 3500 sportlast saja kahekümnest riigist. "Võistlusaladeks olid murdmaasuusatamine, räätsajooks, slaalom, lumelauasõit, iluuisutamine ja põrandahoki. Moonika ja Danel on julged ja sportlikud noored, mistõttu nende medalisaaki võib pidada üsna ootuspäraseks. Nad talusid vapralt ka sõitu, kus ainuüksi lennureis Amesterdamist Sŏuli kestis 11 tundi ja ajavahet, millega mõnelgi täiskasvanul inimesel raske harjuda oli," ütles Paju.

"Meie kooli õpilased said spordisündmusel ülevaate sellestki, kui kirev on maailma rahvaste pere. Mitmegi maa sportlastega suheldi ning vahetati meeneid," ütles Kiigemetsa kooli juht.
"Moonika Raagile ja Danel Pärtelpojale polnud aga eriolümpia Lõuna-Koreas esimene rahvusvaheline võistlus. Möödunud aastal osaleti edukalt lauatennisevõistlustel Sloveenias," lisas ta.

Kiigemetsa koolis korraldati Moonika Raagi ja Danel Pärtelpoja auks ka olümpiasangarite tunnustamistseremoonia, kus medalite võitjad kätel saali kanti. Tervitama olid tulud Moonika ja Daneli kodupaikade Tabivere ja Torma vallavanemad Riina Jääger ja Riina Kull, Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna terviseedendusspetsialist Maiu Veltbach ja haridusnõunik Heiki Sildnik ning Jõgevamaa Spordiliit Kalju juhataja Uno Valdmets.