- Kui sa oled bussi-/takso-/rongijuht, siis lubad sa juhtkoera sõidukisse. Ilma suukorvita.

- Kui sa oled autojuht, kes näeb tee ääres või sebral seismas juhtkoera ja/või valge kepiga inimest, siis ei lähe sa närvi ära, vaid veendud, et nii koer kui inimene turvaliselt üle tee jõuavad.

- Kui töötad mõne asutuse valvelauas, siis tea, et koerte ja kasside pidamise eeskiri ütleb, et töötava juhtkoeraga võib minna põhimõtteliselt igale poole, v.a. haigla nakkusosakonda näiteks. Aga toidupood, restoran, turg, kool, mänguväljak, kalmistu, rand ja mis-kõik-veel on juhtkoerale lubatud.

- Kui sa oled loomasõber, kes kohtab töötavat, rakmetes ja tööriietuses juhtkoera, ära juhi koera tähelepanu mujale temaga kontakti otsides, ära paku koerale ühtegi maiuspala, ütle foori taga või bussipeatuses oodates koerjauhile, mis värvi tuli süttis või millise numbriga buss ette sõitis. Kui koer on kusagil üksi, ära mine teda näppima ega meelitama. Ta on pandud “kohta hoidma” ja see üks tema tööülesannetest.

Lisaks juhtkoertele aitavad pimedaid inimesi liikumisel ka juhthobused, tõsi küll, Eestis neid ei ole. Küll aga mitmel pool mujal maailmas. Väikestest hobustest, kes juhtkoertega samu ülesandeid täidavad, saad lugeda SIIT.