Mooste vallas Viisli külas Viislioru talu juures asuvatesse vana lauda varemetesse rajatakse talgute korras paintballi väljak. Ühistööna on kavas varemete koristus ja tõkete ehitus kohapeal leiduvatest vahenditest.

Kajastustalgud Valgamaal ja Saaremaal

Tankla TV tahab talgute korras kajastada erinevate Valgamaa piirkondade talguid läbi videoklippide, et tulevikus oleks hea vaadata ja toimunut meenutada. Jäädvustatud videoklippe saab vaadata noorteportaalis www.tankla.net.
Samuti on meediakajastuse talgud plaanis Saaremaal, kohaliku ajalehe Meie Maa toimetusel, et propageerida ühistööd ja tunnustada talgulisi meedias.

Tartumaal Rõngu vallas on kavas omalaadsed talgud, mille käigus püstitatakse Lossimäe külale uued postkastid. Postkastid on valmistanud külavanem, nii et jääb üle vaid pinnasetöid teha ja postkastid püsti panna.

Tartus Lille maja hoovis toimub söögitegemine. Talgu eesmärk on teha üheskoos Eestimaal kasvavatest taimedest süüa ja mõtiskleda, kuidas on ise teisiti toitudes võimalik maailmas prügi hulka vähendada. Talgupäeva toetab Tartu Mill ja kõik osalejad saavad kõhu enda tehtud toidust täis süüa.

Tallinnas toimuvad mõttetalgud, kuidas teha koostööd nii, et autistlikul inimesel oleks tulevikus Eestis hea ja turvaline elada? Oodatud on kõik huvilised.
Kolme pooleteisttunnise arutelu käigus vahetatakse mõtteid järgmistel teemadel: 1) Milline on autistlike inimeste olukord ja võimalused tänases Eestis; 2) Millised tugiteenused, haridusvõimalused, taastusravimeetodid, võimalused iseseisvaks eluks oleksid tegelikult autistlikele inimestele ja nende peredele parimad. 3) Seatakse kokku tegevusplaan, kuidas seda kõike saavutada

Juba möödunud aastal edukaks osutunud digitalgud toimuvad ka see kord. Käesoleva pärandiaasta puhul keskenduvad tänavused talgud eelkõige isikute fotodele ning talgulistelt palutakse abi piltidel kujutatud isikute tuvastamisel. Talgud toimuvad Facebooki lehel: facebook.com/digitalgud
Esimene osa piltidest avaldatakse tuvastamiseks talgute avapäeval, 4. mail; teine osa lisatakse 8. mail. 

Valjala vallas Saaremaal toimuvad taaskasutustalgud - vanadest trikotaaž-esemetest valmistatakse vaipu, mida kohalik külaselts saab kingitusena kasutada.

Lõuna-Kõrvemaa soode ja rabade vahel ning Vargamäe lähistel asuv Kollassaare soosaare iidne talukoht on Tõest ja Õigusest tuttav Hundipalu Tiidu kodu. Täna on säilinud sellest kohast vana aidahoone, kaev ja kelder, mida üksikud fanaatikud on aastakümne vältel taaselustanud, et soode vahele eksinud matkalistel oleks kuiv, soe ja mõnus koht peatuspaigaks võtta. Et koht ka edaspidi matkajaid tervitada saaks, on talgutel plaanis uue tõrvapapist katuse paigaldamine (materjal on kohale veetud), keldrisauna edendamine, kodasauna kõpitsemine, küttepuude varumine, järkamine, lõhkumine, parasiittaimestiku (pihl-enelas) vohamise piiramine.

Vana-Antsla mõttetalgutel Võrumaal räägitakse Vana-Antsla mõisa ja ka aleviku murekohtadest ja tulevikust. Päeva jooksul saavad soovijad liituda väikese ekskursiooniga mõisasüdames ning kuulata ülevaadet mõisa ajaloost. Samuti kogutakse võimalusel lugusid kohalikust ajaloost ning digiteeritakse fotomaterjali. Kaasa palutakse võtta vanu fotosid,  vanavanemaid ja võib-olla ka vana-vanavanemaid või nendelt kuuldud lugusid.

Harjumaa lasterikkad pered kolivad uutesse ruumidesse Tallinnas, Siidisaba tänaval. Rahvast kutsutakse talgutele, et uued ruumid töökorda seada. Talgutööde käigus paigaldatakse vajalik torustik kööki, tehakse väiksemad remonttööd, seatakse korda ruume ning puhastatakse hoovi.

Hea lugeja, jäädvusta oma talgupäev fotodele ning saada need Delfile, et võita perele aastavaru maitsvat Saga teed! Konkursi reegleid ja saatmisvormi leiad SIIT!