Esemed olid toodud Kivi Kaido kogudest ja paljudele uudishimulikele võin vastata, et ese nr 2 - konks, mille otstarvet keegi ära ei mõistatanud, oli vahend säärsaabaste jalgatõmbamiseks.

Stendile olid lugemiseks pandud laste uurimistööd teemal „Pärandita pole pärandit".

Kirjeldatud esemeid oli erinevatest ajastutest - mõnel esemel aastaid 10, teisel üle saja. Oli meenutusi vanavanematest ning neile kuulunud esemetest.

Nii mõnelgi tööl kirjeldatud ese või meenutus tõi möödakäijatel meelde oma eluhetke. Näitus jääb veel Uhlapere seltsimajja ja soovijatel on võimalus seda vaadata. Aitäh, kõigile, kes meenutasid ja meenutused kirja panid.

Kui vanemad, MTÜ Spordiklubi Tahk eestvedamisel võrkpalli mängisid, kutsus Uhlapere Selts lapsi oma osavust, jõudu ja kiirust proovile panema. Siin osutusid võitjateks kõik osalejad. Võitjat otsiti Eestile kuulsust toonud „Teeme ära" katse käigus.

Selgitati välja meie valla kõige kiirem koristaja. Tulemus oli ootuspärane - kolmanda koha hõivas noorvõistleja, teise koha meesvõistleja ning võitjaks osutus pereema. MTÜ Tahkuranna Kultuuriselts proovis vallarahva osavust, kiirust ning nutikust erinevatel spordialadel nagu noolemäng, põhukoti heide, kardulavõtulabida vise. Viskekaared ja -kaugused olid ilusad ning pikad. MTÜ Keskküla Ratsaspordikeskus näitas kohaletulnud publikule hobuste nutikust ja lubasid soovijatel hobusõitu proovida.

Vallamajas võtsid külade esindajad perekond Lemmiku juhtimisel üksteiselt mõõtu mälumängus. Siis jõudis järg MTÜ Võiste Sadamaühingu ja MTÜ Tahkurandlase korraldatud mõõduvõtmisteni.

Rannarahvas pandi proovile nii kalakastide lohistamises, ankru tõstmises kui õhtujoogi hoidmises. Kui päris täpne olla, siis alustas MTÜ Spordiklubi Tahk päeva juba varavalges, kutsudes inimesi looduskaunisse kohta esivanemate kombel õngega kala püüdma. MTÜ Pulverk kuulutas välja päevafoto konkursi. Osalesid kaks vaprat ning tulemus loeti võrdseks.

MTÜ Uhlapere Selts kutsus valla prouasid osalema näputöö tegemisel. Üritusele registreerus proua Ilves, kelle imeilusat taiest võib vaadata Uhlapere seltsimaja fuajees. Kehakinnituse eest hoolitsesid Koduköögi kokad ja Tahku Tare kokakoolist osavõtjad. Magustoidu eest hoolitses Uhlapere Selts.

Päeva lõpetas ansambel TantsuDuur Maimu Puistama juhatusel. Silmailu pakkusid Tahkuranna Daamid võimlemiskavaga. Peale suure hulga auhindade jagamist said kõige vastupidavamad jalga keerutada Manija Poiste pilli järgi.

Mina tundsin ennast õiges kohas. Oma koduvalla rahva keskel. Ja keda kohal ei olnud, siis pean tõdema, et jäite ilma kenast päevast omade keskel. Ükski üritus ei kordu enam kunagi.

Järgmine on juba teistsugune ja selle päeva nägu.

Ootame Teid kõigile valla suveüritustele, et oleks, mida talveõhtutel meenutada ja lastele ning lastelastele rääkida. Võistkondlikud päeva tulemused:

I koht - Laadi küla
II koht - Võiste alevik
III koht - Uulu küla
IV koht - TANK
V koht - Metsaküla
VI koht - Leina küla.

Ilusat suve!