Esimesena on kavas lauamängude võistlus, mis toimub 26. jaanuaril kell 11 Kabala spordihoones. Seal selguvad valla külade parimad lauatennises, koroonas, kabes ja nipsumängus. Vajalik on võistkondade arvuline eelregistreerimine alade kaupa 20. jaanuariks 2014 telefonil 525 0582 või e-posti aadressil tyri.skl@neti.ee.

Türi Spordiklubide Liidu juhi Mati Sadama sõnul veebruaris kavas oleva lumeralli toimumisaeg ja -koht on täpsustamisel. „Suusavõistlus saab toimuma 2. märtsil kell 12 Rassi külas Kabelimäel,“ lisas ta. Võistluste paremaks korraldamiseks on vajalik eelregistreerimine 23. veebruariks telefonil 525 0582 või e-posti aadressil tyri.skl@neti.ee.

Külade talvemängude eesmärgiks on populariseerida vallaelanike seas sportlikke tegevusi ning välja selgitada valla sportlikum küla. Võistlustest võivad osa võtta Türi valla külade elanikud ja nende sugulased (vanemad, vanavanemad, lapsed, õed, vennad). Sportlikumaks külaks kuulutatakse kõigi alade peale enim punkte kogunud küla, võrdsete punktide korral võitja suusatamises kõrgema koha saanud küla. Iga ala parimat küla autasustatakse väikese karikaga, talvemängude üldvõitja autasuks on rändkarikas ja aukiri. Türi Vallavalitsus tunnustab omalt poolt Türi valla sportlikumat küla 300 euroga, mida saab kasutada spordivahendite soetamiseks.

Möödunud aastal osales I Türi valla külade talvemängudel kokku 14 küla. Esimeste talvemängude üldvõidu saavutas Kabala.