Selgitamist vajab ka, mis puhul rongivilet lastakse. Raudtee tehnokasutuseeskirja järgi on rongijuhtidel kohustus lasta rongivilet rongi väljumisel peatusest, rongi lähenemisel ülekäigu- või ülesõidukohale, rongi lähenemisel teekõverikule ehk kurvile, kohtumisel teise rongiga ning ka kohtades, kus on vile laskmist kohustav signaalmärk.

Nõmme linnaosas asuvad Laagri, Pääsküla, Kivimäe, Hiiu, Nõmme, Rahumäe ja Liiva raudteepeatus, samuti mitu raudtee ülesõidu- ja ülekäigukohta. Kõigis neis kohtades on rongijuhtidel signaali andmise kohustus ning lisaks peab rongijuht andma kindlasti signaali ohu korral.

Tavaolukorras kasutavad rongijuhid Nõmme piirkonnas kõrgetoonilist vaiksemat vilet, kuid vajadusel ja suurema tähelepanu äratamise eesmärgil on lubatud ka valjema vile kasutamine, samuti tuleb seda kasutada otsese ohu korral.

Arvestades fakti, et uus veerem on vanast palju vaiksem, ning seda, et aasta alguses on juba juhtunud õnnetusi ka Nõmmel, peab ettevõte rongivile kasutamist raudteeohutuse huvides õigustatuks ega pea enam võimalikuks helisignaali veelgi vähendada.