Tulevane pallihall pakub häid tingimusi nii korvpalluritele, võrkpalluritele kui ka saalijalgpalli ja saalihoki harrastajatele.

Abivallavanem Madis Sariku sõnul teeb tulevase pallihalli erilisemaks kardiotreeningute plokk, mis hakkab asuma halli ja Rae valla spordikeskust ühendavas valgusküllases galeriis. „Kardiotreeningute plokis hakkab olema 20 spinningukohta ja 10 sõudeergomeetri kohta," lubas abivallavanem.

Pallihalli ehitatakse spetsiaalselt terviseradade kasutajate huve silmas pidades riietusruum koos saunadega. Abivallavanem leiab, et näiteks pärast suusatamist või jooksmist terviserajal on väga mõnus minna kohe spordikeskusesse saunahüvesid nautima.

Pallihalli rajatakse ruumid ka spordivarustuse laenutuse ja hoolduse pakkujatele. Ligipääs sinna hakkab lihtne olema, sest ruumid saavad eraldi sissekäigu.

Uuenduskuuri teeb läbi spordikeskuse olemasolev hoone

Olemasolev spordikeskuse osa läbib samuti uuenduskuuri. Madis Sarik rääkis, et I korrusele ehitatakse puhkeala ja kohvik, II korrusele rajatakse aga jooksurada kergejõustiklastele. „Ees seisab ka spordikeskuse basseini renoveerimine," kõneles abivallavanem.

Spordikeskuse ümbrus muutub hoone kasutajate jaoks praktilisemaks, sest laiendatakse asfalteeritud ala ja rajatakse juurde parkimiskohti.

Laiendatud Rae spordikeskuse vana osa hakkab pärast uuenduskuuri jätkuvalt pakkuma erinevaid võimalusi rahva hulgas populaarsete spordialade harrastamiseks. Vanas osas saab kasutada jõusaali, mängida lauatennist, ujuda, võimalus jääb aeroobseteks ja võitluskunstide treeninguteks. Uuendusena lisandub vanasse osasse jooksurada kergejõustiklastele.

Spordikeskuse õuestaadionil on tumeda tartaankattega 330 m jooksurada. Harrastada saab kaugus-, kõrgus-, teivasja kolmikhüpet. Heitealade jaoks on ette nähtud spetsiaalsed sektorid ja jalgpalluritele on kasutada kuntsmurukattega väljak. Staadioni juures asub ka liivaväljak.

Vallavalitsuse visiooni järgi saab Jüri tänasest Rae spordikeskusest võimalusterohke tänapäevane sportimisekeskus, mis sobib nii harrastajatele kui ka tõsisemalt spordiga tegelejatele ning kus saab treenida nii õues kui ka siseruumides. Laiendatud Rae spordikeskuse üldpind on kokku ligi 7000 ruutmeetrit.
______________________________________________


Noppeid seoses pallihalli ehitamisega

Pallihalli hoone projekteerimine lõppes märtsi alguses ja sama kuu lõpus alustati ehitustegevusega. Projekteerimise ja ehitushanke võitis OÜ KRTL, mis tegi kõige odavama pakkumise, milleks oli 1,82 miljonit eurot.
Rae valla spordikeskuse laiendus saab teoks tänu spordikeskuse külastajate üha kasvavale numbrile ja Jüri gümnaasiumi laiendusest tulenevale vajadusele uute spordiruumide järele.
Pallihalli korvpalli peaväljaku mõõtmed on 28 × 15 m, võrkpalliväljaku täismõõtmed 9 × 18 m. Nii korvkui ka võrkpalli saab mängida korraga kahel väljakul.


Saalide puudus ei tohiks takistada korvpallimängijate jõudmist kõrgliigasse

Andres Sõber, Rakvere Tarvas
See on hea, et Jürisse tuleb ka pallihall. Nüüd ei tohiks saalide puudus küll olla takistavaks teguriks Eesti korvpallimängijate jõudmisel kõrgliigasse. Korralikud pallihallid on ehitatud Haapsallu, Rakverre, Viljandisse, Jõhvi ja neid on veelgi. Kindlasti on omaette klass Saku ja Kalevi spordihall.
600 pealtvaatajaga saal Jüris on väga mõistlik lahendus. Eesti meistriliigamängudel on tavaliselt 400-500 pealtvaatajat ja kui neid mänge seal pidama hakatakse, on pealtvaatajatele ideaalsed tingimused.