“Rongipileteid ei oota ees ühtlane hinnatõus, korrigeerime hindu erinevalt – kõige suurem tõus on 10−12%, teistel lõikudel kerkib hind vähem või üldse mitte. Keskmine hinnatõus on 7−8% piires. Rong jääb endiselt kiireimaks ja soodsaimaks ühistranspordivahendiks Eestis,” teatas Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

Ta tõi näiteks, et Tallinna−Narva pilet hakkab senise 9.90 euro asemel maksma 10.90, samale liinile jäävate Rakvere ja Jõhvi peatuste vahelise sõidu hind ei tõuse üldse.

Tallinna−Tartu liinil hakkab pilet senise 8.90 asemel maksma 10 eurot, kuid näiteks Jõgeva−Tartu pileti maksumus ei tõuse. Kõikide sihtkohtade täpsed hinnad pannakse 15. oktoobriks üles Elroni kodulehele.

Elron põhjendas hinna kerkimist sõiduplaani tihendamisega, mis on toonud lisakulutusi. Nimelt otsustas Elron tänavu loobuda üleminekust sügisesele plaanile ning säilitada rongide väljumine praeguses mahus.

Odavamaks sõiduks soovitab Elron kasutada soo­dustusi.

“Ligi 2/3 meie reisijatest ei kasuta aktiivselt Elroni pakutavaid piletiostu soodustusi – sõidukaarti, mis annab 10% soodustuse, ja võimalust osta pilet veebist, mis lisab veel 10% soodustust,” reklaamis Ossip. “Julgustan kasutama võimalust säästa 19% võrreldes rongist ostetud piletiga.”

Tõsi, kliendikaardi soetamine pole päris tasuta, see maksab kaks ja pool eurot.