- Käteräti serva puhul on mõistlik teha väike tööproov, et planeerida, mitu lillesakki serva mahub. Paraku pean tunnistama, et mina ei tee seda kunagi, vaid harutan ja sätin mustri poole töö pealt väikese pettusega paika.

Vaadake seda esimest mustririda, kus kolme õhksilma järel tekitate kolmest sambast saki. Kui tahate lillesaki selgemat väljajoonistumist, alustage esimese sambaga mitte viiendast, vaid kuuendast või seitsmendast silmast. Kõik oleneb ju ka niidi ja heelgelnõela jämedusest. Selle mustri juures meeldib mulle tegelikult just see, et ükskõik kui tihe ja isegi lokiline muster välja kukub, on seda lihtne aurutriikrauaga sakkidest sikutades paika sättida.

- Liniku serva heegelmuster on samuti lihtne, aga tulemus õhuline, rikkalik ja luksuslik. Olen selle mustriga ümbritsenud jõululaudlina, aga ka väiksema räti leivakorvile asetamiseks.

- Koekiri: täpp tähistab õhksilmust, v kinnissilmust või ühekordset silmust, läbikriipsutatud kriips tähistab aga kindlasti sammast, mille tegemiseks keerutatakse enne samba tegemist üks kord lõng ümber heegelnõela. Seda sammast on nimetatud nii ühekordseks kui ka kahekordseks sambaks.