Nüüd, 15 aastat hiljem, kui Alan Urva on ise muusik, on Terminaatori laulja Jaagup Kreem tema klient, kes toob hooldada oma kitarrid. Kuigi mehed on nüüd tuttavad, ei oska tuntud laulja ilmselt aimatagi, et just tema aastatetagune kontsert on Alan Urva elu väga palju mõjutanud.

Pärast keskkooli lõpetamist ei leidnud Alan Urva eriala, mida soovinuks ülikoolis edasi õppida, küll aga soovis olla muusika ja pillide keskel, astus ta sisse Tallinnas Raua tänaval asuvasse muusikainstrumentide kauplusesse Stanford Music. See oli aastal 2005.

"Ma olin esimene inimene tänavalt, kes võeti sinna tööle," ütleb ta.

Oletab, et ju oli muusikapoes parajasti töökäsi vaja ning tema kasuks rääkis see, et oli ise viis aastat pilli mänginud. Alguses aitas ta kaupu vastu võtta, välja panna, kitarre häälestada. Tasapisi hakati teda leti taha lubama ning edaspidi kasvas Alanist Stanford Musicu müügijuht, ta tegeles firma kauplustega kogu Eestis.

"Töö kõrvalt nokitsesin ka pille, hooldasin ja häälestasin kitarre. Kuna olin ainuke kitarriteadmistega müüja, siis kõik kitarriga seonduv suunati sujuvalt mulle.  Päris palju oli kliente ka tänavalt, tulid poodi ja küsisid, kas oleks võimalik seal pilli remontida või hooldada. Nii see läks," meenutab ta.

Kui Alan Urva töömaht kasvas nii suureks, et seda tuli teha ka väljaspool tööaega, alustas ta oma äri.

Loe edasi 3. juuni Sõnumitoojast.