Maka juure ehk mugulkressi pulber

Peruu Andidest pärit tervist tugevdavat ja energiat andvat makat kutsutakse Andide ženšenniks. Seda mugulkressi juurestvalmistatud pulbrit hinnatakse tänu rohkele kiudainete, mineraalide ja süsivesikute sisaldusele. Maka sisaldab rikkalikult valku, B-grupi vitamiine (B1,B2, B6), kaltsiumit, rauda ja tsinki. Maka tugevdab organismi ning annab vastupidavust ja energiat vaimse ja füüsilise väsimuse korral. See väekas pulber tasakaalustab nii meeste kui ka naiste hormonaalsüsteemi. Tänu sellele on mugulkressile omistatud libiidot suurendava afrodisiaakumi omadusi, mistõttu kasutatakse maka juurt veel tänapäevalgi alternatiivse potentsi ravimina meestel. Naistel reguleerib maka menstruatsioonitsüklit ning aitab leevendada premenstruaalse sündroomi ja menopausi vaevusi. Maka tugevdab immuunsust ja soojendab ning sobib tänu sellele hästi jahedama ilmaga ja külmemas kliimas.Maka juure pulbrit müüakse tihti lahtiselt kaalukaubana. Seda saab lisada mahla, smuuti või mõne sobiliku toidu, näiteks energiabatoonide, küpsiste või brownie’de sisse. Päevas soovitatakse tarvitada 10–15 grammi maka pulbrit.

Nonimahl

Noni on lõunamaine puuvili,mis kasvab Polüneesia piirkonnas. Nonitaim võib kasvada väikesest põõsast 7–10 meetri kõrguse puuni, mis kasvab Kagu-Aasias, Indias ja Vaikse ookeani saartel. Noni vilju võib süüatoorelt ja keedetult, enam onlevinud siiski viljalihast pressitud mahla joomine.Toitainerikas noni on tugev antioksüdant ja sisaldab rikkalikult toitaineid – aminohappeid, vitamiine, mineraale ja mikroelemente, ensüüme ja muid bioaktiivseid aineid. Elueliksiiriks kutsutud noni annab energiat ja elujõudu,peletab väsimuse ja seljatab stressi, tugevdab immuunsüsteemi,puhastab organismi, parandab ainevahetust ja korrastab seedimist ning on abiks haigustest taastumisel. Nonimahla kasutatakse erinevatel immuunsüsteemi nõrkuse juhtudel, näiteks gripi korral. Kõrge ensüümide sisalduse tõttu toetab noni rakkude taastumise ja uuenemise protsesse. Päevas soovitatakse juua umbes 30 milliliitrit nonimahla.

Sini-rohevetikas spirulina

Sini-rohevetikas spirulina on mageveevetikas, mida kasvatatakse välibasseinides sooja päikese käes. Spirulinat hinnatakse selle küllusliku toitainesisalduse tõttu ning tänu võimele sünteesida vitamiini B12. Üks spirulina toidukord sisaldab 680 protsenti päevasest soovitatavast – B12 vitamiini – kogusest.Toitainetihe spirulina sisaldab rikkalikult rauda, magneesiumi, kaltsiumi ja taimset valku. See annab rohkesti energiatja varustab organismi vajalike toitainetega, on abiks stressirikkal perioodil, ühekülgse toitumise ja kõrgenenud toitainevajaduse korral, tugevdab immuunsust, korrastab ainevahetust, soodustab punaste vereliblede moodustumist, alandab kolesteroolitaset ja puhastab jääkainetest. Raud toetab immuunsüsteemi tööd ja hapniku transporti veres ning aitab vähendada väsimust, magneesium on abiks närvisüsteemile ja ainevahetusele ning aitab samuti vähendada väsimust, kaltsium hoolitseb luude ja hammaste tervise eest. Spirulina sisaldab kõiki üheksat aminohapet, mida inimkeha ise ei tooda ja mida vajame seetõttu toidust. Aminohapped on ehituskivid valkudele, mis ühelt poolt hoolitsevad terve lihase- ja koeehituse eest, teisalt moodustab keha neist neuromediaatoreid, mis on tähtsad ajutegevuseks.Spirulina pulbrit saab lisada smuutidele, küpsetistele või muule sobivale toidule. Vetika maitset aitavad neutraliseerida lisandid, näiteks banaan ja laim.

Pukka Vitalise

Pukka Vitalise on toitainerikas energiat andev taimede segu.Tõhus retsept 30 taimest sisaldab acerola kirssi, amalaki õislehikut, mustikaid, jõhvikaid,granaatõuna, punapeeti ja porgandit, spirulina- ja klorellavetikaid, nisuorast, ženšenni juurt,kaneelikoort, õietolmu, rohelise tee ekstrakti, lagritsajuurt, kurkumit, raviseeni, ingverit, piparmünti ja mitmeid muid väekaid taimi. Meie keha elab ja uueneb tänu toitainetele, millega teda kosutame. Ent kui toidus napib vitamiine, mineraal- ja fütotoitaineid, võib see tervises tunda anda. Tänapäevase intensiivpõllumajanduse tulemusel jääb toidus vajaka just neid toitaineid, kuna mullaviljakusel ei jää aega taastumiseks ning teisalt on meie igapäevane toitainevajadus kasvanud saastatuse ja stressi tõttu. Kõik see võibki viia elujõu ja heaolutunde vähenemiseni. Pukka Vitalise toimib kui tugev toidupõhine toonik ja antioksüdant, mis aitab vähendada vananemist, väljutada toksiine, toita kudesid ja tõsta energiataset. Vitalise toidab organismi kvaliteetsete vitamiinide ja fütotoitainetega, mis toetavad ainevahetuse protsesse ning annavad elujõudu. See sobib tarvitamiseks väsimuse, ühekülgse toitumise, toitainepuuduse ja langenud immuunsuse korral.

Nisuorase pulber

Õrnroheline nisuoras lõigatakse, kui noored nisutera võrsed jõuavad oma kõige toitainerikkamasse ja viljakamasse kasvufaasi. Nisuoras sisaldab rohkesti E-vitamiini, tsinki ja vaske, mis aitavad kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest. Nisuoras sisaldab ka paljukaltsiumi, mis hoolitseb hammaste ja luude tervise eest. Üks nisuorase toidukord sisaldab enam kui kolmandiku päevasest soovitatavast raua annusest.Raud aitab kaasa punaste vereliblede moodustumisele, mis transpordivad hapnikku kehas, see toetab immuunsüsteemi tööd ja aitab vähendada väsimust. Nisuoras toniseerib ja annab energiat ning tugevdab organismi haigustest taastumisel.Nisuoras sisaldab külluslikult klorofülli, pigmenti, mida taimed kasutavad süsinikdioksiidi ja päikesevalguse abil energia tootmiseks. Klorofüll puhastab organismi, mõjub põletikuvastaselt, tugevdab immuunsust, aitab ennetada aneemiat ning ergutab väsinud organismi.Nisuorase pulbrit võiks lisada mahlale või smuutile, samuti sobib seda kasutada suppides, dipikastmetes ning salati- ja pastakastmetes.

Tooteid saab Biomarketi kauplustest.