Samas rõhutas Bürkland, et tavapoodides müüdavate mandariinide koori ei tasu ravimina kasutada, kuna need võivad kasu asemel hoopis kahju tuua. Valima peaks ökoloogiliselt kasvatatud puuviljad kas ökopoodidest või valmis teesegud ta enda osalusega Tervise Alkeemiast.

Nüüd on öko- ja teepoed hädas – inimesed käivad mandariine või mandariinikoore teed otsimas, kuid seda pole praegu pakkuda. Tallinna kaubamajas asuva Sense of Tea and Coffee kauplusest öeldi Maalehele, et neil ei ole mandariinikoore teed müügil, kuid kuna inimesed on seda viimastel päevadel otsimas käinud, võetakse see sortimenti ja ettevõte annab oma Facebooki lehel teada, kui kaup on kohal.

Kaubamaja Biomarketi vanemmüüja Evelin Lindma ütles, et neil on huvilistest piltlikult öeldes järjekord ukse taga. „See hakkas kohe pühapäeva päeval peale ja siiani on kogu aeg mandariinikoore teed küsitud. Aga meil polegi sellist teed ja mandariine ka praegu ei ole,“ ütles ta lisades, et ehk õnnestub järgmisel nädalal mandariine saada.

Ka Ökosahvrist on mandariine küsitud, kuid praegu pole nende hooaeg. Samas peaks neile järgmisel nädalal tulema klementiine.