Tartu avaturult õnnestus siiski leida üks leedulanna, kes kasvatas endale supi jaoks oblikaid ja vahel, kui neid jäi üle, tuli turule müüma. Sel päeval oli ta toonud turule kolm punti oblikaid.

Oblikasupi võib teha nii lihaga kui lihata. Enamasti kasutatakse sealiha, eriti suitsukonte leeme keetmiseks. Selleks, et ei peaks ilusal suvepäeval tundide viisi supipoti juures askeldama, valis Madis, kes on aastaid Lätis elanud ja läti keele suhu saanud, Läti toiduportaalist ilma lihata retsepti.

Ta tõlkis retsepti ära ja kinnitas, et on oblikasuppi, küll lihaga varianti, korduvalt söönud ning maitseb täitsa hästi. Ühtlasi suundub ta video lõpus Tartu tänavatele jaanisõira jagama - kas maitseb ikka hästi? Vahest võtame meiegi (Läti) sõira valmistamise millalgi ette.

Supi koostisosad ja keetmine on väga sarnane meil tuntud nõgesesupile (kui vahetada nõges oblika vastu). Tõenäoliselt pole siiski suur osa noorematest inimestest nõgesesuppi proovinud, kuna see pole meil nii levinud kui oblikasupp Lätis ja nõgeseid ei panda meil ka tööstustes talveks purki.

Selle retsepti järgi tehtud supp valmib kiiresti. Kas see saab aga uueks suviseks lemmiktoiduks, on juba maitse asi.

Oblikasupp

Koostis:
1,2 l vett,
3 kartulit,
3 spl odratangu,
200 g värskeid oblikaid,
puljongikuubik (võib ka ilma),
neljandik sellerijuurt,
porgand,
2 loorberilehte,
soola.

Serveerimiseks:
2 keedetud muna ja hapukoort.

Pane vesi keema ja loputa tange sõelas külma veega. Kui vesi hakkab keema, lisa puljongikuubik, loorberileht, porgand ja seller (porgand ja sellerijuur keedetakse vaid maitse pärast, mistõttu võib panna suurtes tükkides ja pärast välja võtta). Koori kartul ja lõika kuubikuteks. Pane potti samal ajal nii kartul kui tang. Loputa oblikas ja rebi või lõika väiksemateks tükkideks. Kui kartul on peaaegu valmis, lisa oblikad ja lase 2 minutit kergelt mulksuda.
Serveeri pooliku või hakitud muna ja hapukoorega.