"Vallamaja juures oli parem koht," arvas kohalik elanik Leonhard. "Seal oli mu jaoks lähemal. Käin rulaatoriga ja kui talvel on libe, siis kuidas sa tuled teise alevi otsa." Ta ei saanud aru, miks ei paigaldatud Swedbanki rahaautomaati vallamaja vastas olevasse Maximasse SEB automaadi kõrvale.

Allile tegi kogu saaga nalja. "Telekas näidati ka," rääkis ta naeru tagasi hoides. "Tulin just vallamaja juurest mööda, enam ei olnud automaati seina sees, seingi oli kinni pandud." Ta ise on SEB panga klient ja väga rahul Maxima poes asuva rahamasina asukohaga.

"Oleks võinud jätta selle samasse kohta, panna lihtsalt madalamale," arvas Ülo kes väitis, et tal on kodus oma pangaautomaat. "Ostsin. Kui kõigil on, siis miks mul ei võiks ka olla!?" Sel või muul põhjusel ta mõned nädalad töös olnud kõrgest masinast raha välja polnudki võtnud.

Leevakul elav Vello ütles, et tema käib sageli Põlvas ja võtab tihti raha välja hoopis sealsest masinast. Temagi oli seda meelt, et vallamaja juures oli parem koht, kui nüüdne, kuna inimestel oli vallamajas käies võimalik kohe ka sularaha võtta.

"Vahel maksad kaardiga, aga ega ilma sularahata ei saa," tõdes Vello. Kord nädalas on ikka vaja raha seina seest välja võtta. Samas on ta kuulnud, et Coopi poest saab teenustasuta sada eurot välja võtta, kui teed ostu, näiteks ostad vaid ainult ühe jäätise. "Ma ise pole seda veel kasutanud, aga naabrimees kasutas ja rääkis."

Varem oli Räpinas kaks Swedbanki sularahaautomaati, kuid Konsumi poes asunu võeti maha. Teine masin paigaldati vallamaja tagumise seina sisse, avariiväljapääsu kõrvale ja nii kõrgele, et vaid pikkadel korvpalluritel oli seal mugav toimetada. Abivahendina võtsid inimesed kasutusele pange, mille otsa ronides õnnestus ulatuda ekraani ja nuppudeni. Mõned päevad tagasi tõi tundmatu meistrimees kohale väikse trepi, mis aitas ohutumalt rahani pääseda.

Rahamasina uus koht on samal Kooli tänaval, majas number 19. Kuigi seina sisse lõigati auk ja paigaldati automaat juba lõuna ajal, saab sealt Swedbanki esindaja sõnul raha võtma hakata täna õhtupoolikul.