Muuhulgas leiab sealt selliseid legendaarseid raamatukogudega seotud inimesi nagu poliitik ja jurist Kaarel Eenpalu, kes tudengina Tartu Ülikoolis õppides andis olulise panuse raamatukogude rolli mõtestamisele leides, et hea korralduse juures võib raamatukogusid nimetada rahvaülikooliks.

Lisaks on leitav esimese Eesti noorteraamatukogu juht Alma Pulst või siis Asta Joosti, kelle eestvedamisel toimus aastatel 1976–1990 Viimsi raamatukogus 640 kirjandusklubi üritust. Ja Kiidjärve legend Laine Nilbe, kes töötas aastail 1957–1991 kohaliku raamatukogu juhatajana.

Virtuaalnäitus „Sajandi raamatukoguhoidjad“on vaadeldav nii arvutis kui mobiilis, kaardirakendus annab suisa piirkondliku ülevaate.

See on Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu kingitus Eesti riigi 100. sünnipäevaks. Varamu loomise eesmärgiks oli raamatukoguhoidja ameti tutvustamine ja väärtustamine, näidates muutusi Eesti raamatukogudes karismaatiliste raamatukoguhoidjate kaudu. Välja on pandud nende koguhoidjate lood, kelle panus jääb 20. sajandisse.