Pärnumaa Lasterikaste Perede Liit ning erakonna Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnumaa naisklubi korraldasid lastele Pärnu Munamäel meeleoluka päeva, mida ei suutnud oluliselt häirida 10 kraadine külm ja tuisune ilm.


Jõudsin Munamäe veerule hetkel, mil toimus parajasti ühe võistlussarja läbinud parimate võistlejate autasustamine. Erakonna lipu juures autasustati allalaskjate kiireimaid allalaskjaid Aleksanderit ja Oliveri, kuid kingitusi jätkus ergutusauhindadena ka paljudele teistele lastele. Lõpuks lubas IRL-i Pärnumaa osakonna arendusjuht Raul Sarandi kiirematel noppida rajatähistuseks lumme susatud IRL-i logoga lipukesi.

„Kuna alles teisipäeval oli vastlapäev ja Vancouveris käivad taliolümpiamängud, siis on õige aeg Munamäel pidada vastla- ja olümpia-teemalist perepäeva. Et IRL on otsustanud kampa lüüa, siis on ka meie maskott kohal. Sellest ka nimetus „Siili Olümpia”, rääkis Sarandi mõne sõnaga toimuvast ja sellest, mispärast siil maiustuste ämbriga ringi kõndis.

“Siili olümpia” pidulik avamine algas olümpiatule süütamisega. Avasõna ütles Pärnu abilinnapea Annely Akkermann, kes ka ise orienteerumisrajal võistlema asus. Tantsumemme juhendamisel tehti soojendusvõimlemise harjutusi ja hiljem võis proovida line-tantsu samme ning tapsida disko rütmis. Teadjamad spordihuvilised võisid osaleda Vancouveri taliolümpia teemal korraldatud mälumängus.

Põnevust jätkus Shalomi kirjaga plagu juures, kus korraldati lastele võistkondlikke mänge lume kandmises, kelgu vedamisega, köieveol ja muude mängudega.

Külma ilmaga söödi mõnuga sooja suppi, joodi kuuma teed ja söödi vastlate tava kohaselt vastlakukleid. Maive Põder rääkis sellest, et möödunud nädalavahetusel peetud käsitöölaadal läbi viidud loosimisega koguti 1000 krooni paljulapselistele peredele vastlakuklite ostmiseks.
Mitmed Pärnu linna asutused ja firmad panid välja auhindu, mille õnnelikuks omanikuks said loositahtel paljud lapsed.

Metsloomadele koguti toiduks kaasa toodud seemneid ja juurvilju.

IRLi Pärnumaa naisklubi esinaine Krista Nõmm ütles, et taoline üritus tahetakse muuta traditsiooniliseks iga-aastaseks lõbusaks perepäevaks.

Vastlahõngulise „Siili Olümpia” päeva lõpul tänas Maive Põder kõigi korraldajate ja osavõtjate nimel Pärnumaa lasterikaste perede toetajaid: IRL Naisklubi, Port Arturit, AS Vendret, Viiratsi lihatööstust, FIE Terje Aronit, K- Rautakeskust, MTÜ Shalomi, MTÜ Samaariat, lisaks toetasid üritust SPA Estonia Termid, OÜ Kümblus, MTÜ Eesti Kelgujuhtide Klubi, Nooruse maja, Taastusravikeskus Sõprus, OÜ Erlandia. Tänu nende abile saadi lustida ja pakkuda imemaitsvat suppi ning vastlakukleid. Kõik võitsid loteriis.

Eelteatena informeeris Põder sellest, et aprillis plaanitakse korraldada Port Arturis järjekordne taaskasutuslaat ja käsitöö müük, mille tulu läheb PLPL emadepäeva tähistamiseks.