Eile Tallinnas toimunud kõigi aegade suurimal Eesti õpilasfirmade laadal osales üle 90 firma koos 350 noore ettevõtjaga . Eesti õpilaste ettevõtlusele pakkusid konkurentsi Norra, Rootsi ja Moldova õpilasfirmad, kes omandasid Tallinnas rahvusvahelise äritegevuse kogemusi.

Õpilasfirmasid hindas laadal väärika esindatusega žürii, kes tegi parimate ettevõtjate valiku seitsmes kategoorias, millest üks auhind tuli Pärnumaale. Andraš Tšitškan õpib Pärnu Ühisgümnaasiumis ja Enn Mäeorg Pärnu Ülejõe Gümnaasiumis. Mõlemad on 12. klassis. Enn Mäeorg rääkis, et möödunud aastal tuli Andraš Tšitškan oma ideega tema juurde. Ta oli iseseisvalt uurinud e-ainete kahjulikku toimet inimorganismile ja pakkus lihtsaid abivahendeid, mille abil saab kiirelt ja hõlpsal viisil otsustada kuivõrd palju on üks või teine kauplustes müüdav toit tervisele ohtlike ainetega küllastatud. Detsembris jõuti õpilasfirma moodustamiseni ja esimest korda tuldi oma abivahendite tutvustamise ning müügiga turule juba samal kuul Pärnus Port Arturi kaubanduskeskuses toimunud õpilaslaadal „Pärnumaa jõulud 2010“. Õpilasfirma E-ained juhendaja on Mari Suurväli ja firma tegevusse on kaasatud abilistena veel Lilian Tennisberg ning Tauri Parik.

Tuleviku ettevõtjaid tervitanud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts rõhutas, kui oluline on ettevõtlike inimeste ja tuleviku ettevõtjate kasvatamine Eesti riigi jaoks. Ta innustas noori edasi pürgima ja mitte alla andma, kui esimesed katsetused ei anna oodatud tulemusi, sest edu saavutamine nõuab suurt pühendumist.

“Swedbank toetab JA Eesti õpilasfirmade programmi, sest tänased noored on need, kes kujundavad tulevikus nii ettevõtluse kui ka Eesti näo,” ütles Swedbanki Eesti ettevõte panganduse juht Robert Kitt, kes rõõmustab, et noorte huvi ettevõtluse vastu järjest kasvab.