Samuti valiti erinevate katsetega kõige tugevam mees.

Kasatski kargamine:

Uueks ülemsootskaks valiti Rein Järvelill, kes sai napi võidu näitleja ning luuletaja Merca ees.

Valimised käivad tavakohaselt nii, et kandidaadid seisavad laval suure puupaku peale ja igaühe toetajad kogunevad oma eelistuse juurde pikkadesse sabadesse. Kokku oli kandidaate kolm: Rein Järvelill, Merca ja Urmo Uiboleht.

Merca arvas küll oma avasõnas, et tegelikult võiks olla Setomaal ju kaks ülemsootskat ja pakkus endaga samast külas pärit Urmole võimalust „nöörid kokku panna“ — nimelt tõmmati iga kandidaadi juurest laiali pikk nöörikera ning kõik toetajad pidid oma lemmiku juurest tulevast nöörist parema käega kinni hakkama.

Kuigi endistest ülemsootskadest koosnev Seto kroonikogu oleks sellist ühendamist lubanud, jäi see siiski teoks tegemata ning Rein Järvelill võitis kümnekonna häälega, kogudes enda nööri külge 463 inimest, Merca juurde seisis 450 ja Urmo Uibolehe juurde 345 inimest.

Sellest suurt kurbust teistele osalejatele ei tulnud, sest teatavasti saab ülemsootskaks see, kelle valib Peko ja vaielda pole midagi. Asja kinnituseks andis eelmine ülemsootska Hõrna Aare üle kuningriigi valitsemise korra ja vastava tunnistuse.

Päeva lõpetas sõjaväeparaad, kus Setomaa mere- ja maavägi koos meditsiiniteenistusega raporteeris ülemsootskale valmidusest vajadusel koheselt positsioonidele asuda.

Järgmine kuningriigi päev peetakse Kolosova külas.