Tuglase Seltsi korraldatavast mardilaadast on saanud paljudele koht, kus kohtutakse sõpradega, plaanitakse Eesti reise, nauditakse head kultuuriprogrammi ja hangitakse jõulukingid. Laat on populaarne nii soomlaste kui soome-eestlaste seas ja sinna tullakse terve perega nädalavahetust veetma.

Kultuuriprogrammis oli mitmeid põnevaid vestlusi: suurima väliseesti kogukonna soome-eestlastega kohtus rahvastikuminister Riina Solman, Valga-Valka tuleviku üle mõtiskles Valga linnaarhitekt Jiří Tintera, Eesti lähiajaloost vestlesid Eesti suursaadik Harri Tiido ja endine Soome suursaadik Kirsti Narinen, eesti disaini eripära üle arutlesid Maria Rästa ja Marko Ala, oma värskelt soome keeles ilmunud teoseid tutvustasid Leelo Tungal, Indrek Hargla ja Eeva Park.

Muusikaliste elamuste eest hoolitsesid Helsingi eestlaste sega-, nais- ja lastekooride kõrval Anu ja Tõnis Taul. Kinokambris sai näha Valgamaast rääkivaid või seal filmitud filme. Lastesaali programmi eest hoolitsesid aga soome-eestlaste organisatsioonid.