„Mitte, et Poolas poleks seaduseid või reegleid, soojemas kliimas lihtsalt on rohkem kahjureid ja haiguseid ning Poolas on tootjatel lubatud kasutada oluliselt rohkem taimekaitsevahendeid kui Eestis. Eesti maasikatest tehtud proovides on kõik taimekaitsevahendite jäägid marjades olnud oluliselt lubatud normidest allpool. Ehk siis Eesti maasikas on kahtlemata tervisele kasulik, mitte kahjulik, isegi kui kasutatud on taimekaitsevahendeid,” selgitab Moor.

Maasikasortidest sõltuvalt on ka maasikas kas magusam või hapum, punasem või valgem. Lisaks erinevad maasikad valmimisaja poolest: on varajased, keskvalmivad ja hilised sordid. Tuleb panna tähele, mis maasikat kasvatada: kas sellist, mis hoiab hästi kuju või sellist, millest saab head toormoosi. Selge on aga see, et oma koduaias või maakodus kasvatatud maasikad on ikka need parimad. Maasikaid saab aga kasvatada ka väiksemal peenral või kasvuhoones. Uurime seda eksperdilt!

Stuudios on maasikatest ja peamiselt maasikate kasvatamisest koduaias rääkimas Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi aianduse osakonna dotsent Ulvi Moor. Saatejuht on ajakirjanik Martin Hanson.

Küsimuste, kommentaaride ja parandustega palume pöörduda toimetuse poole kirja teel, kirjutades aadressile innovaatika@ekspressmeedia.ee.

Kuula teadussaate “Innovaatika” kolmandat salvestust siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid