07.01.2021, 00:00
Kõige parem hõõgjook on enda tehtud
Lumi sadas maha ja see kutsub õue. Parim soojendus ja meeleolu looja on sel puhul glögi. Ajalooliselt Rootsi juurtega, vürtsidega maitsestatud veini kasutatigi selleks, et keha oleks talvel soe, tervis korras ja lihased lõdvad.
FOTO:
Kui tahta klassikalist viinamarjaveini baasil glögi, tuleb pilk heita välismaale.
Portvein on tavalisest kõrgema alkoholisisaldusega kangendatud vein, millele kääritamisprotsessi käigus on lisatud viinamarjadestillaati. Sellepärast on portvein magus, kuigi suhkrut eraldi ei lisata. Seda pole poodidest just kerge leida. Otsida tasub neid Portugali piirkonna pudelite vahelt ja odavamad maksavad 13 eurot.
Kui portveini otsimisest on veel närvi alles, siis kardemoniseemned on sama suur proovikivi.