“Ei tunne end küll 1400 € teenides rikkana. Rohkem tööd ka nagu teha ei viitsi ... seega võiks kehtida kõigile,” avaldas üks lugeja ja täpsustas, et Eesti mõistes on tema sissetulek täitsa okei, aga Euroopa mõistes ikka üpris kesine.

Kasutajanime Penskar kasutusele võtnud lugeja arvas, et tulumaksuvabad peaksid olema üksnes keskmine pension ja miinimumpalk. Teine aga arvas, et tulumaksuvaba peaks olema kogu pension, sõltumata suu­rusest.

Lugeja Jaan arvas, et pensionäride maksuvabastus peaks olema kõikide puhul keskmise pensioni suuruses, kuid teistele tuleks maksuvaba tulu langemise piire nihutada. “1200 ja 2100 on ajale ammu jalgu jäänud. Neid peaks nihutama vastavalt 1500 ja 2500 eurole ning edaspidi korrigeerida iga kahe aasta tagant,” pakkus ta välja.

Teine aga arvas, et tulumaksuvaba miinimum tuleks tõsta keskmise pensionini, mis kehtiks kõigile. Sealt edasi oleks aga tulumaks 25%.

“Reformierakond peab lõpuks ometi tunnistama, et tulumaksu määra alandamine ehk väiksema sissetulekuga inimeste arvelt suurema sissetulekuga inimestele toetuste maksmise poliitika ei ole jätkusuutlik,” põhjendas ta.

Üks lugeja aga kommenteeris, et tulumaksuvabastus võiks jääda nii, nagu praegu ongi.

“Praegune süsteem on ju normaalne, mis sel viga?” sekundeeris teinegi.