Neljapäeval (22.04) läheneb madalrõhkkond Hiiu- ja Saaremaale, vihmapilvi jõuab esmalt Lääne-Eestisse, õhtupoolikul suureneb sajuvõimalus ka ida pool. Õhutemperatuur tõuseb 8–12, tuulele avatud rannikul kuni 5 kraadini.

ILM AASTA TAGASI

22. aprillil 2020 kõikus õhutemperatuur 15,5 (Viljandi) ja -1,7 kraadi (Kuusiku) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Jõhvis 15,3 m/s. Päikest paistis Võrus 13,6 tundi.

Nädala viimastel päevadel jääb madalrõhkkond Eesti külje alla tiirlema. Aeg-ajalt sajab nii vihma kui lörtsi, sest külmemat õhku tuleb lisaks. Öine õhutemperatuur on –1...+3, päeval 3–7 kraadi. Lisaks lõõtsub Lääne-Eesti rannikualadel tugev lääne- ja loodetuul, puhanguid tuleb 17, saartel üle 20 m/s, sisealadel on pisut taltsam.

Uue nädala esimene pool kevadsoojale soodsat õhuteed ei raja ning jahedus jätkub. Aga madalrõhkkonna jõuvarud meie aladel tasapisi ammenduvad, sajuhooge jääb päev-päevalt harvemaks ja nõrgemaks ning küllap jõuline kevadpäike suudab pilve vahelt välja trügida. Õhutemperatuur langeb öösiti selgema taeva korral alla nulli kraadi, halli pilvekihi all jääb napilt plusspoolele, päevane tõus piirdub 4–9 kraadiga.